Nieuws

Verken het International Space Station in Google Street View

Verken het International Space Station in Google Street View en waan je even aan boord van het ruimtestation.

Google heeft met Street View reeds een groot deel van onze aardbol in beeld gebracht en laat je nu ook virtueel buiten onze atmosfeer reizen. Het bedrijf heeft beelden van het International Space Station (ISS) toegevoegd, zodat je het ruimtestation zelf van achter je computer kan verkennen.

Het ISS is al 16 jaar lang de thuisbasis in de ruimte voor astronauten, en dankzij Street View kan je nu perfect zelf zien hoe leven en werk aan boord van het ruimtestation er uitziet. Het ISS bestaat uit 15 modules die je allemaal afzonderlijk kan verkennen. Van de slaapkwartieren tot de bergruimte voor de ruimtepakken, alles werd in beeld gebracht.

Verschillende aanklikbare punten op de foto’s laten toe om meer informatie te krijgen over specifieke onderdelen van het ruimtestation, welk werk de astronauten uitvoeren, hoe ze in conditie blijven en wat ze eten.

Gewichtloze foto’s

Op aarde legt Google zijn Street View-beelden vast met 360°-camera’s die worden gemonteerd op auto’s, of bevestigd aan rugzakken. Die methodes konden evenwel niet worden gebruikt om het ISS in beeld te brengen.

Google heeft samengewerkt met NASA en het Marshall Space Centre om een “gewichtloze methode” te ontwikkelen voor het verzamelen van beeldmateriaal met digitale spiegelreflexcamera’s en ander materiaal dat reeds aan boord van het ISS was.

De foto’s werden gemaakt door Thomas Pesquet, een Europese astronaut die momenteel in het ISS verblijft. In een blogpost vertelt hij over de uitdagingen die erbij kwamen kijken om gewichtloos foto’s te maken in een complexe omgeving als het ISS.

Neem zelf een kijkje in het ISS via Google Street View.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business