Nieuws

Pulse: BMW werkt aan elektrische Mini en RIP Adobe Flash (1996 – 2020)

Ook in deze Pulse: Elon Musk noemt Mark Zuckerbergs AI-kennis 'gelimiteerd', Trump zegt dat Apple drie fabrieken in de VS gaat bouwen en LG investeert miljarden in OLED-schermen.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

BMW werkt aan elektrische Mini

BMW heeft zijn plannen uit de doeken gedaan om tegen 2019 een volledig elektrische 3-deurs Mini op de markt te brengen. Veel details zijn nog niet bekend, alleen dat de auto in Groot-Brittanië geproduceerd wordt. Volgens BMW kunnen in theorie alle modellen van de fabrikant elektrisch worden gemaakt dankzij een flexibel productiesysteem, wat doet vermoeden dat in de toekomst meer modellen zullen volgen. Voorlopig verwacht BWM evenwel dat tegen 2025 slechts 15 tot 25 procent van zijn wagens een elektrische motor zal bevatten.

RIP Adobe Flash (1996 – 2020)

Adobe heeft het einde van Flash officieel aangekondigd. Ondersteuning voor de software zal vanaf 1 januari 2021 definitief worden stopgezet. Dat betekent dat het geen updates meer zal ontvangen en ook door browsers niet langer zal worden aangeboden. Flash is al langer aan zijn einde toe, en moet plaats maken voor nieuwere (en veiligere) technologieën, zoals HTML5.

Elon Musk noemt Mark Zuckerbergs AI-kennis ‘gelimiteerd’

Facebook-CEO Mark Zuckerberg is optimistisch over een toekomst waarin artificiële intelligentie kan worden gebruikt om levens te redden en onze maatschappij te verbeteren. In een recente Facebook Live-sessie noemt hij pessimistische visies over AI, zoals die van Elon Musk, onbegrijpelijk. Musk liet die sneer niet onbeantwoord en reageerde op Twitter dat Zuckerbergs kennis over artificiële intelligentie ‘gelimiteerd’ is. Hij vindt zelf dat ongecontroleerde ontwikkeling van AI een gevaar is voor de samenleving en roept overheden op tot regulering van de technologie.

Trump: Apple gaat drie fabrieken in de VS bouwen

De Amerikaanse president Donald Trump stelt in een interview met de Wall Street Journal dat Apple-baas Tim Cook hem heeft beloofd om “drie grote fabrieken, prachtige fabrieken” in de VS te bouwen. Trump geeft geen verdere details en ook Apple heeft geweigerd om op de stelling te reageren. Apple werkt doorgaans evenwel met externe fabrikanten voor het aanleveren van onderdelen en assemblage van zijn producten. Wat er ook aan is van Trumps bewering, de kans is groter dat het één van deze toeleveranciers is die met een fabriek naar de Verenigde Staten komt dan Apple zelf.

LG investeert miljarden in OLED-schermen

LG investeert de komende drie jaar zo’n 7 miljard dollar in de productie van OLED-schermen om tegemoet te komen aan de stijgende vraag van tv- en smartphonefabrikanten. Zo’n 2,5 miljard dollar wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van grotere OLED-schermen, terwijl 4,5 miljard dollar in flexibele schermen wordt gepompt. De totale investering van LG In zijn OLED-schermen komt daarmee op 13,5 miljard dollar.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business