Nieuws

Pulse: China en Rusland haten VPN’s en Roomba-maker gaat je data toch niet verkopen

Ook in deze Pulse: Windows 10 Creators Update beschikbaar voor alle pc's en hoe Facebook het sociale media-landschap domineert.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Apple verwijdert VPN’s uit Chinese App Store

Apple heeft zijn Chinese App Store ontdaan van alle VPN-apps. Dat schrijft de New York Times. VPN’s worden in het land veelvuldig gebruikt om de online censuur van de overheid te omzeilen. Om daar paal en perk aan te stellen, werd eerder dit jaar aangekondigd dat ontwikkelaars van VPN’s toestemming moeten krijgen om hun software in het land te verdelen. Onder druk van de Chinese overheid heeft Apple nu alle voornaamste VPN-apps uit zijn App Store verwijderd omdat ze “inhoud bevatten die illegaal is in China”. Verschillende leveranciers, zoals ExpressVPN, betreuren dat Apple zomaar toegeeft en de Chinese censuur mee in de hand werkt.

Rusland lanceert compleet verbod op VPN’s

Ook Russisch president Vladimir Putin is geen fan van VPN’s. Net als in China, kent ook Rusland een heel aantal verboden websites die worden geblokkeerd in het land. Het Russische lagerhuis, de Duma, heeft nu een wet goedgekeurd die het gebruik van VPN’s en andere technologieën om anoniem te surfen verbiedt. Dat meldt Reuters. De wet gaat van kracht vanaf 1 november en lijkt vooral bedoeld om tegenstanders van het Russische regime online monddood te maken.


Lees dit: 8 VPN-diensten getest: welke is het betrouwbaarst?


Roomba-maker gaat je data toch niet verkopen

Coling Angle, de CEO van iRobot, komt in een statement aan ZDNet terug op zijn uitspraak van enkele dagen geleden. De baas van het bedrijf achter de Roomba-robotstofzuigers zei toen dat hij groot potentieel ziet in het doorverkopen van de mapping data die sommige modellen van de stofzuigers verzamelen. Volgens Angle werden zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd en zou “iRobot nooit je gegevens verkopen”. Hij blijft wel nog altijd bij het idee dat de data kan worden gebruikt om het smart home te verbeteren, maar positioneert het nu als een optionele functionaliteit waar gebruikers zelf kunnen op intekenen.

Windows 10 Creators Update beschikbaar voor alle pc’s

Microsoft heeft de Windows 10 Creators Update beschikbaar gemaakt voor alle compatibele systemen, nu de update ook voor bedrijven beschikbaar is gemaakt. Dat schrijft Smartbiz. De Creators Update werd begin april voor het eerst aan Windows-gebruikers aangeboden. Op basis van feedback van consumenten en organisaties die de update reeds hebben geïnstalleerd, acht Microsoft het nu ook veilig voor bedrijven om de Creators Update uit te rollen.

Hoe Facebook het sociale media-landschap domineert

Gebruikersaantallen van sociale netwerken als WeChat, Twitter, Snapchat, en Pinterest vallen in het niets, vergeleken met die van Facebook. Dat blijkt uit cijfers die Twinkle publiceert. Facebook domineert het sociale media-landschap en kan de drie grootste spelers op de markt tot de zijnen rekenen: Facebook, WhatsApp en Messenger. Alle drie hebben ze meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers. Bekijk alle cijfers in dit artikel van Twinkle.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business