Nieuws

Pulse: LG maakt 18:9-scherm betaalbaar en 6 procent cyberaanvallen via Belgische servers

Ook in deze Pulse: Nintendo aangeklaagd voor patentinbreuk met Switch en e-sports worden mogelijk Olympische discipline.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

LG maakt 18:9-scherm betaalbaar

Na de introductie van een 18:9-scherm op vlaggenschip G6, brengt LG de nieuwe schermverhouding naar een lager prijspunt. Het lanceert dit weekend de LG Q6 in de Benelux, een midrange smartphone met een prijskaartje van 349 euro. Het 5,5 inch full HD-scherm met 18:9-beeldverhouding is meteen ook het meest bijzondere aan deze telefoon. De Snapdragon 435 is een rare keuze voor deze prijs, die vind je sneller terug in het budgetsegment, maar wordt wel bijgestaan door 3 GB RAM. De opslagcapaciteit bedraagt 32 GB en is uitbreidbaar. Verder vinden we een 13 megapixelcamera aan de achterkant en 5 MP aan de voorkant. De batterij heeft een formaat van 3.000 mAh. De smartphone zal bij ons beschikbaar zijn in Astro Black of Ice Platinum.

6 procent cyberaanvallen via Belgische servers

Zo’n zes procent van de wereldwijde cyberaanvallen in de eerste helft van 2017 verliepen via Belgische servers. Dat blijkt uit onderzoek van securitybedrijf F-Secure. Het grootste aantal cyberaanvallen werd uitgevoerd via Rusland (44%), gevolgd door de VS (15%) en Nederland (7%). België staat met 6% op een gedeelde vierde plaats met Duitsland. Het gebruik van Belgische servers kende een piek gedurende enkele weken in maart en de aanvallen waren voornamelijk gericht op de VS. Dat wil evenwel niet zeggen dat de aanvallen effectief vanuit België gepleegd werden. Cybercriminelen maken gewoonlijk gebruik van proxies in andere landen om hun identiteit en locatie te verbergen.

Nintendo aangeklaagd voor patentinbreuk met Switch

Gamevice, een maker van game-accessoires, heeft Nintendo aangeklaagd voor misbruik van één van zijn patenten bij het ontwerp van de Switch. Dat schrijft Engadget. De afneembare Joy-Cons van de Switch zouden te hard lijken op de Wikipad van Gamevice, een handheld gameconsole met uitneembare tablet. Het bedrijf vraagt om een schadevergoeding en een verbod op de verkoop van de Nintendo Switch.

E-sports worden mogelijk Olympische discipline

E-sports zullen mogelijk deel uitmaken van de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen, maar de organisatie van Parijs 2024 vindt dat ze het op zijn minst moeten overwegen. Het gaat daarom gesprekken voeren met e-sportsvertegenwoordigers en het International Olympic Committe (IOC), dat de eindbeslissing heeft of een (e-)sport al dan niet een Olympische discipline wordt. Thomas Bach, voorzitter van het IOC, uitte in april nog een aantal bedenkingen tegen het idee van e-sports als onderdeel van de Olympische Spelen.


Weer helemaal mee. Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business