Nieuws

Samsung lanceert krachtige SSD die in je broekzak past

De nieuwe SSD’s van Samsung passen in je broekzak. Ondanks hun kleine grootte herbergen de schijven een hoop kracht en snelheid.

Samsung lanceert de Portable SSD T5. Deze schijf is 74 millimeter breed en 57,3 millimeter hoog, waardoor hij zonder problemen in je broekzak past. Dat de SSD klein is, wil bovendien niet zeggen dat hij weinig kracht herbergt. De drive is snel en kan tot wel 2 TB opslagruimte stockeren.

Snelheid

Doordat steeds meer computers voorzien worden van een USB 3.1-poort kan je de volle snelheid van SSD’s benutten. Samsung speelt daar op in met zijn Portable SSD T5-reeks, bestaande uit SSD’s met een maximum snelheid van 540 MBps. De SSD’s ondersteunen 256-bitencryptie, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je bestanden in de verkeerde handen vallen.

De draagbare SSD’s worden geleverd met software voor pc’s en Macs, waarmee je eenvoudig een wachtwoord kan instellen. Ook geeft Samsung je USB Type-C naar C-kabel en een USB Type-C naar A-kabel. Zelfs wanneer je computer de nieuwe USB-vorm niet ondersteunt, kan je met de SSD’s aan de slag.

Variant

De SSD’s van Samsung komen in vier varianten. Je kan een SSD kopen waarop je 250 GB, 500 GB, 1 TB, of 2 TB data kan opslaan. De twee kleinste drives hebben de kleur ‘Alluring Blue’, terwijl de grotere schijven ‘Deep Black’ zijn gekleurd.

De kleinste versie kost 149,99 euro, terwijl je voor 500 GB opslagruimte 229,99 euro kwijt bent. Verder ben je aan de 1 TB-schijf 459,99 euro kwijt en kost de grootste SSD maar liefst 909,99 euro. Ter vergelijking: de My Passport SSD van 1 TB van Western Digital kost iets meer dan 400 euro en is een stukje groter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business