Ook in deze Pulse: Google speelt video's automatisch af in zoekresultaten, Sonos hint (opnieuw) op komst slimme luidspreker en YouTube krijgt sectie met breaking news.

Advertentie

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Android Oreo lijkt bevestigd

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat de officiële naam van Android O dan toch Android Oreo zal zijn. Google postte afgelopen weekend een (ondertussen verwijderde) teaservideo op Google+ met bestandsnaam ‘GoogleOreo_Teaser_0817_noDroids (1).mp4’, zo bericht Android Police. Hoewel het verre van een officiële bevestiging is, lijkt het op zijn minst een sterke indicatie te zijn. Of Google speelt in op de geruchten en wil ons op het verkeerde been zetten. Wellicht zullen we vanavond meer duidelijkheid krijgen: Google plant de officiële lancering van Android O later vandaag, gelijktijdig met de zonsverduistering in de VS.

Facebook opent jacht op nepvideo’s

Spammers gebruiken nepvideo’s om de bezoekers op Facebook om de tuin te leiden, en dat is niet naar de zin van het sociale netwerk. Organisaties die proberen om snel likes en shares te winnen met valse video’s, worden voortaan strenger aangepakt. Dat schrijf Twinkle. Wanneer nepvideo’s worden opgemerkt, wordt hun zichtbaarheid op het netwerk voortaan geminimaliseerd. Tot echte sancties komt het niet. De post of pagina zullen niet verwijderd worden.

Google speelt video’s automatisch af in zoekresultaten

Google is gestart met het toevoegen van “video previews” in de zoekresultaten. Wanneer een zoekopdracht video’s als resultaat oplevert, zullen die automatisch beginnen afspelen met het geluid gedempt. Voorlopig blijft de functie beperkt tot de Chrome- en Google-apps op Android, en alleen in het Engels in de Verenigde Staten. Google is evenwel van plan om de automatisch afspelende video’s uiteindelijk wereldwijd in alle talen uit te rollen, op alle platformen. De functie kan worden uitgezet en werkt alleen wanneer je via wifi verbonden bent, zodat je data niet onnodig wordt opgesoupeerd.

Sonos hint (opnieuw) op komst slimme luidspreker

Sonos werkt aan nieuwe luidsprekers met ingebouwde microfoons, zodat ze kunnen worden gebruikt in combinatie met een slimme assistent, wellicht in eerste instantie Amazon Alexa. Het bedrijf heeft al een paar keer gehint op de komst van slimme luidsprekers, en heeft nu ook zijn privacybeleid aangepast om ook de integratie van microfoons en spraakassistenten in zijn producten te dekken. Ondanks alle hints, is het niet duidelijk wat we precies van Sonos’ slimme luidsprekers mogen verwachten of wanneer ze zullen worden voorgesteld.

YouTube krijgt sectie met breaking news

YouTube voegt een nieuwe rubriek met breaking news toe aan zijn startpagina en in de mobiele apps. De nieuwe categorie met brandend actuele video’s werd eerst opgemerkt door Android Police. De rubriek werd zowel op Android, iOS als de webversie van YouTube gespot. Het is niet duidelijk of Google de sectie met behulp van een algoritme vult of er een menselijke hand aan te pas komt.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:


Gerelateerde artikelen

Welk type elektrische auto moet je kopen?

Van hybride auto's tot volledig elektrische wagens: welke auto past het best bij jou?

Opvolger Xiaomi Mi Mix heeft bijna geen schermranden

De Xiaomi Mi Mix veroverde de wereld als smartphone met de dunste schermranden ooit. De opvolger van het toestel doet het nog een stuk beter.

Toyota maakt auto onzichtbaar voor betere zichtbaarheid

Wordt de onzichtbaarheidsmantel uit Harry Potter binnenkort werkelijkheid? Aan de hand van spiegels wil de Japanse autofabrikant delen van het interieur verhullen zodat de chauffeur een breder gezichtsveld bekomt.