ID Buzz

Wil je zoals een hippie uit de jaren 60 rondrijden in het iconische busje van Volkswagen? Binnenkort kan je je droom werkelijkheid maken in een elektrische variant van de Microbus.

Volkswagen heeft aangekondigd dat hij een elektrische variant van de iconische Volkswagen Microbus zal produceren en verkopen. De autofabrikant onthulde het elektrische busje eerder al als conceptwagen en heeft nu besloten om de auto daadwerkelijk te produceren. Vanaf 2022 kan je de Volkswagen I.D. Buzz in de garage kopen.

Batterijen

De originele Volkswagen Microbus rolde in 1950 van de band en vergaarde voornamelijk in de jaren 60 veel bekendheid. Het busje was het favoriete voertuig van hippies en werd eveneens door bedrijven gebruikt om hun goederen te vervoeren. Volkswagen hoopt de charme van weleer naar boven te halen met zijn volledig elektrische busje.

Volkswagen plaatst de batterijen van het elektrische voertuig onder de vloer. Aangezien de elektrische motor en andere rijcomponenten weinig plaats in beslag nemen, heeft het busje een lange wielbasis met korte overhangen. Hierdoor heeft de wagen een ruim interieur. “Het voertuig ziet eruit als een compacte commerciële van aan de buitenkant, maar biedt een ruim interieur, zoals een grote SUV,” vertelt Herbert Diess, de CEO van Volkswagen.

CARGO

Net als in de jaren 50 en 60 wil Volkswagen twee varianten van de Microbus aanbieden. In de eerste plaats kan je het busje als een passagiersvoertuig aanschaffen. “Samen met een minibus-versie, zullen we ook een I.D. BUZZ CARGO-variant voor het leveren van goeden aanbieden,” vertelt Eckhard Scholz van Volkswagen. “De wagen kan niveau 3 autonoom rijden, waardoor hij ideaal is voor het leveren van pakketjes in stadscentra.”

“De I.D. Buzz staat voor de nieuwe Volkswagen,” besluit Diess. “We zijn volledig geëngageerd voor de toekomst van mobiliteit en willen de Amerikaanse liefde voor Volkswagen weer naar boven halen.” Met een reeks nieuwe elektrische wagens kan Volkswagen alvast het dieselschandaal achter zich laten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here