Nieuws

Pulse: bouw je eigen spraakassistent en Microsoft stopt verkoop Xbox One

Ook in deze Pulse: Belgen starten veilingssite voor niet-alledaagse voorwerpen, China verbiedt anonimiteit op internetfora en Google Assistant beschikbaar voor Europese iOS-gebruikers.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Bouw je eigen spraakassistent

Google biedt een dataset aan die je kan gebruiken om je eigen artificiële intelligentie te trainen. Dat schrijft Smartbiz. De dataset bestaat uit 65.000 audiofragmenten van 30 woorden die je kan gebruiken om een eenvoudige spraakinterface voor applicaties te creëren. Eerder lanceerde het bedrijf ook al Voice Kit, een pakket met alle noodzakelijke hardware om een slimme luidspreker te bouwen.

Microsoft stopt verkoop Xbox One

Microsoft stuurt de originele Xbox One op pensioen. In zijn online winkel worden alleen nog de Xbox One S en Xbox One X aangeboden. De originele Xbox One lanceerde bijna vier jaar geleden, gevolgd door de slankere One S vorig jaar. Die kreeg niet alleen een strakker design, maar ook betere multimediaondersteuning. De Xbox One X is een upgrade vergelijkbaar met de PS4 Pro, met straffere hardware om ook 4K-games te ondersteunen.

Belgen starten veilingssite voor niet-alledaagse voorwerpen

The House Of Curiosities is de ‘plaats om allesbehalve gewone dingen te kopen’. De nieuwe Belgische veilingsite biedt een platform om exclusieve, originele of gewoon opmerkelijke voorwerpen online aan te bieden. De website wil daarmee een tegengewicht bieden tegen bestaande online marktplaatsen, zo meldt Twinkle.

China verbiedt anonimiteit op internetfora

China heeft nieuwe regels ingesteld die het plaatsen van anonieme reacties op internetfora verbieden. Dat bericht Quartz. Het is aan de beheerders van online communities om ervoor te zorgen dat gebruikers hun echte identiteit gebruiken en fraude vast te te stellen. Daarnaast heeft de Chinese overheid ook een lijst opgesteld met reacties die verboden zijn, omdat ze de nationale veiligheid bedreigen of de ‘nationale eer’ schade toebrengen.

Google Assistant beschikbaar voor Europese iOS-gebruikers

Google Assistant voor iOS is nu ook in Europa beschikbaar. De app werd uitgerold in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De iOS-versie van de spraakassistent is minder uitgebreid dan de Android-versie door Apples API-beperkingen. De app kan Siri niet vervangen onder de home-knop, maar Google biedt wel een widget aan voor snelle toegang.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business