Nieuws

Toon je codeertalent via Skype tijdens live sollicitatiegesprek

Een realtime editor in de software zorgt ervoor dat je direct een sollicitatiekandidaat naar waarde kan schatten, zonder dat de persoon kan valsspelen of fysiek ter plaatse moet zijn.

Skype heeft recent een previewversie van zijn nieuwe functie gelanceerd om codeertalent onder sollicitanten te evalueren. Nu krijg je voortaan tijdens het videogesprek de mogelijkheid om simultaan een realtime code editor tevoorschijn te toveren. Dit alles kadert in het nieuwe Interviews-platform van Skype.

Zeven talen

Het systeem heeft voorlopig wel zijn limieten. De browser moet standaard in de Engelse taal geconfigureerd staan en de code editor werkt enkel via Microsoft Edge of Chrome. Daarentegen ondersteunt de editor wel zeven verschillende programmeertalen: C, C++, C#, Java, JavaScript, Python en Ruby.

De previewversie van Skype heeft een ingebouwde syntax die automatisch fouten aanduidt zodat je handig aanpassingen kan doorvoeren. Sollicitanten kunnen ook worden getest door meerdere talen te combineren.

TechCrunch heeft verder uitgediept dat er ook andere opties mogelijk zijn voor realtime code-editors, zoals HackerRank, CodeVue en Codility. Doordat de code editor in het videogesprek verwerkt zit, is het totale proces veel gemakkelijker en moet je niet continu tussen verschillende apps wisselen.

Bron: techcrunch.com

Slack-concurrent

De nieuwe functie is voorlopig enkel in preview beschikbaar. Skype benadrukt dat het feedback wil ontvangen van alle testgebruikers. Het laat nog niet in zijn kaarten kijken wanneer de functie over het hele platform wordt uitgerold en wanneer de Skype-app wordt aangepast.

Deze toevoeging komt niet toevallig net wanneer Slack steeds populairder wordt op de werkvloer. Afgelopen maand is de waarde van Slack gestegen met 250 miljoen dollar en is het in totaal 5 miljard dollar waard. Microsoft had ooit Slack willen overkopen voor 8 miljard dollar en ook Amazon had interesse, maar uiteindelijk heeft Microsoft Skype prioriteit gegeven en Microsoft Teams gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business