Nieuws

Google Maps helpt je om parking te zoeken

Google experimenteert met een nieuwe parkeerfunctie voor Maps. Binnenkort moet de app je tonen waar je kan parkeren.

Google Maps gaat parkeerplaatsen voor je zoeken. Wie met de auto naar een doel in een stad navigeert, wil zelden naar die precieze locatie rijden. In de praktijk wil je eigenlijk een routebeschrijving naar de meest nabije parkeerplaats. Maps krijgt daartoe een ‘find parking’-knop. Klik daar op om Maps een lijst te laten tonen van parkeerplaatsen- en garages die op wandelafstand zijn van je finale bestemming. Eens aangekomen is de kaartendienst slim genoeg om je navigatie te serveren voor de laatste wandelmeters.

Bij iedere parkeersuggestie krijg je ook te zien hoe moeilijk het is om je auto ergens kwijt te raken. De moeilijkheid heeft hier niets te maken met de breedte van de parkeerplaatsen, wel met de gemiddelde drukte op een gegeven locatie. Maps heeft immers ogen noch oren in de parkeergarages, en moet aan de hand van het verkeer inschatten hoe groot de kans is dat een garage vol staat.

De nieuwe functie is beschikbaar voor zowel de iOS- als de Androidversie van de applicatie, al kunnen wij er in België nog geen gebruik van maken. Google rolt ‘Find parking’ in eerste instantie uit in 25 niet-Amerikaanse steden. Onder andere Amsterdam en Parijs komen in de lijst voor.

De functionaliteit doet denken aan wat zuster-applicatie Waze al een tijdje biedt. Die meer op auto’s gerichte applicatie laat je al geruime tijd zoeken naar een parkeerplaats nabij je bestemming. De hulp van Waze stopt echter zodra je uit je wagen stapt. De applicatie is niet in staat om je een geschikte wandelroute te serveren en weet al evenmin hoe druk een gegeven parkeerlocatie zal zijn. Daar tegenover staat een flink pluspunt: Waze vindt vandaag ook al in België een plaatsje voor je wagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business