Nieuws

IBM’s Watson maakt automatisch US Open videohoogtepunten

Slimme supercomputer IBM Watson maakt voortaan automatisch video’s met hoogtepunten door allerlei parameters te analyseren zoals publiek, gebaren van spelers en matchverloop.

Supercomputer Watson maakt voortaan ook automatisch korte filmpjes met hoogtepunten van elke US Open wedstrijd. IBM heeft Watson al voor heel wat creatieve opdrachten ingeschakeld de afgelopen jaren, maar dit is de eerste keer dat we het zo tastbaar voorgeschoteld krijgen zonder dat we door hebben dat artificiële intelligentie (AI) dit gemaakt heeft.

Watson Media

Watson heeft al een indrukwekkend parcours afgelegd sinds 2011. De grote doorbraak kwam er in 2011 toen de slimme machine de Jeopardy!-quiz won. Wil je een creatief gerecht maken? Chef Watson kan je altijd helpen met een nieuw gerecht waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Nu krijgt het een serieuzere taak met de US Open.

IBM noemt de toepassing ‘Watson Media’ en de US Tennis Association noemt de functies ‘Cognitieve Hoogtepunten’. Hoe maakt Watson de analyses? Het analyseert de meest spannende stukken uit de match door de reactie van het publiek te registreren. Daarnaast kijkt het ook naar de bewegingen van de spelers en gezichtsuitdrukkingen. Deze video’s worden automatisch gegenereerd en gepost op Facebook en de US Open app.

Cognitieve hoogtepunten

Noah Syken, IBM VP of Sports & Entertainment Partnerships, vertelt dat de US Open hen heeft gecontacteerd om zulke video’s te maken. Soms kunnen er tot 18 wedstrijden simultaan bezig zijn tijdens het tornooi, waardoor zelfs een bliksemsnel team nog steeds moeilijk alle beelden kan analyseren. IBM heeft de cognitieve hoogtepunten al eens getest in Wimbledon eerder dit jaar, waardoor ze klaar waren voor het echte werk.

Watson Media kan echter nog veel meer aanbieden dan unieke video’s. Het kan voortaan ook audio simultaan uitschrijven in tekst voor automatische ondertiteling. Verder identificeert het ook geweld en grof taalgebruik in video’s die een extra screening kunnen gebruiken om op de juiste platformen een betere inhoudssuggestie weer te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business