Ook in deze Pulse: Blockchain maakt autodelen eenvoudiger, PayPal lanceert eigen kredietkaart en AMD lanceert 'budget' 8-core Threadripper.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Apple onthult iPhone 8 op 12 september

Apple heeft de pers uitgenodigd voor een evenement op 12 september. De verwachting is dat we dan de twee opvolgers voor de iPhone 7 en 7 Plus te zien krijgen. Die zullen volgens de geruchten worden uitgerust met draadloos laden. Verder zal Apple ter ere van de tiende verjaardag van zijn smartphone ook een gloednieuwe iPhone 8 presenteren. Die maakt komaf met de homeknop, krijgt een randloos oledscherm en introduceert 3D-gezichtsherkenning.

Windows 10 Fall Creators Update komt half oktober

We weten al langer dat Microsoft een grote herfstupdate gepland heeft voor Windows 10, maar over een exacte datum bleef het voorlopig stil. Dankzij een foutje van Lenovo weten we nu dat die dag naar alle waarschijnlijkheid 17 oktober zal zijn. Lenovo vermelde de datum op een productpagina van de nieuwe Miix 520, maar haalde die ondertussen weer offline.

Blockchain maakt autodelen eenvoudiger

Consultancybedrijf EY werkt aan een blockchainsysteem om auto’s mee te delen. Dat schrijft Smartbiz. Het gebruik van de blockchain moet het mogelijk maken om het eigendom van een wagen op een eenvoudige manier te delen, terwijl ook het gebruik van de auto op een ontegensprekelijke manier wordt vastgelegd. Dat is essentieel voor de efficiënte werking van de bijhorende verzekering.

PayPal lanceert eigen kredietkaart

Paypal brengt in de Verenigde Staten een eigen fysieke creditcard uit. Dat meldt Twinkle. Door middel van een speciale cashback-regeling krijgen klanten, bij een aankoop met de plastic betaalkaart, 2% van hun aankoopbedrag terug. Of de kaart ooit naar de Benelux komt, is nog geen nieuws over.

AMD lanceert ‘budget’ 8-core Threadripper

AMD lanceert een nieuwe processor in zijn Threadripper-reeks. De 1900X is met 8 cores en 16 threads op papier minder straf dan de 1920X (12 cores/24 threads) of 1950X (16 cores/32 threads), maar daardoor ook een stuk betaalbaarder. De chip gaat over de toonbank voor 549 dollar. Nog steeds niet goedkoop, maar wel een prima prijs voor een processor van dit kaliber. De 1900X leunt daarmee dicht aan bij de Ryzen 7 1800X, die 499 dollar kost.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

LG V30 verplettert iedereen, maar maakt één cruciale fout

[Opinie] De LG V30 heeft alles wat je vandaag zou willen in een topsmartphone. Ik wil hem nu kopen, maar dat gaat niet. Je moet namelijk eerst de concurrentie bewonderen dit eindejaar.

Hoe malware je computer infiltreert

Alvorens malware zijn kwaadaardige code op je computer kan loslaten, moet de software op je pc geïnstalleerd worden. We overlopen de verschillende infectiemethodes die door cybercriminelen worden gebruikt.

Open mappen en bestanden automatisch wanneer Windows start

Sommige apps hebben een speciale functie om samen met Windows op te starten, maar in feite kan je elk programma en zelfs mappen en bestanden automatisch in gang zetten in tandem met je pc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here