Nieuws

Pulse: Alphabet lanceert nieuw bedrijf en geflopte Lily-drone maakt flauwe comeback

Ook in deze Pulse: 3 op 4 Belgische e-commercewebsites niet wettelijk in orde, Siri verhuist mogelijk naar de aan-uitknop en Netflix rolt HDR uit op Samsung Galaxy Note 8.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Alphabet lanceert nieuw bedrijf

Alphabet, de holding waartoe onder andere Google behoort, sluit zijn herstructurering af met de oprichting van een nieuw bedrijf: XXVI Holdings Inc. Dat schrijft Smartbiz. Google zelf verandert van een klassiek bedrijf naar een ‘limited liability company’ (LLC) terwijl de zijprojecten zoals Waymo onder de nieuwe koepel terecht komen. Voor de gebruikers verandert er in theorie niets. Google zelf blijft eigenaar van alle klassieke diensten zoals Gmail, de zoekmachine en YouTube.

Geflopte Lily-drone maakt flauwe comeback

In 2015 haalde start-up Lily meer dan 34 miljoen dollar op met pre-orders voor zijn drone die je simpelweg in de lucht moest gooien om te activeren. Die drone heeft evenwel nooit het licht gezien: het bedrijf kreeg de productie niet gefinancierd en moest alle investeerders terugbetalen. De Lily-drone maakt nu een comeback met dank aan Mota Group, dat de merknaam begin dit jaar overkocht. Dat verkoopt nu een “next-gen” Lily-drone voor 499 dollar. Erg next-gen is hij evenwel niet: hij ziet er hetzelfde uit als de originele Lily, maar schrapt veel van de functies die de drone zo bijzonder maakten. De nieuwe Lily is niet waterbestendig, heeft een kortere vliegtijd en lijkt niet te kunnen lanceren door hem in de lucht te gooien. Hij kan je wel volgen en filmen in 4K.

3 op 4 Belgische e-commercewebsites niet wettelijk in orde

Op dit moment zijn er zo’n 50.000 Belgische e-commercewebsites te vinden op het wereldwijde web. Dat schrijft Twinkle. Volgens de cijfers houdt ruim driekwart van de websites zich evenwel niet aan de wetgeving. Die zegt dat Belgische ondernemingen ook contactgegevens, btw-nummer en de algemene voorwaarden moeten vermelden op hun website, terwijl dat in praktijk vaak niet gebeurt. Bovendien zijn niet alle .be-adressen afkomstig uit ons land.

Siri verhuist mogelijk naar de aan-uitknop

Apple zou Siri naar de aan-uitknop verhuizen op de iPhone 8. Die moet het naar alle waarschijnlijkheid zonder homeknop stellen en dus zal ook de spraakassistent moeten verhuizen. Natuurlijk hoopt Apple in de eerste plaats dat je Siri activeert met het stemcommando “Hey Siri”, maar het is belangrijk om daarnaast ook een betrouwbaar alternatief te hebben. Het is evenwel de vraag of de aan-uitknop daar de beste oplossing voor is, aangezien die knop al heel wat functies combineert.

Netflix rolt HDR uit op Samsung Galaxy Note 8

Netflix heeft de Samsung Galaxy Note 8 toegevoegd aan zijn lijst toestellen met HDR. Dat ontdekte SamMobile. HDR zorgt voor een beter contrast en accuratere kleuren in video. De Note 8 is de vierde telefoon waarmee je HDR-video van Netflix zal kunnen kijken. Ook de LG V30, Sony Xperia XZ1 en Sony Xperia XZ Premium ondersteunen de technologie. Je moet wel het duurste (4K-)abonnement van Netflix afnemen om van HDR te kunnen genieten.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business