Nieuws

Slack laat je voortaan ook met andere bedrijven chatten

Slack heeft een nieuwe functie waarmee je kanalen voor verschillende bedrijven kan maken. Hierdoor kan je zonder problemen met je collega’s en concullega’s chatten.

Slack heeft enkele nieuwe functies aangekondigd die de chattool naar een hoger niveau moeten tillen. Zo ondersteunt de software voortaan vier extra talen en bevat het de nieuwe Shared Channel-functie. Hierdoor kan je chatten met medewerkers uit een ander bedrijf.

Meer dan de helft van de gebruikers van Slack bevinden zich buiten de Verenigde Staten. Het is dan ook niet geheel onverwacht dat het bedrijf Frans, Duits, Spaans en Japans toevoegt aan zijn software. Slack heeft 6 miljoen actieve gebruikers per dag, waarvan twee miljoen betalende klanten zijn. In januari had de tool nog maar 5 miljoen gebruikers, met 1,5 miljoen betalende klanten. Door de toevoeging van nieuwe talen hoopt Slack deze groei verder te zetten.

Shared Channels

De interessantste nieuwe functie van Slack is echter de Shared Channel-optie. “Geen enkel bedrijf is een eiland,” vindt Slack. Daarom voegt het bedrijf de mogelijkheid om met andere bedrijven te praten toe aan zijn software. Je kan een kanaal aanmaken dat enkel zichtbaar is binnen je bedrijf, of waar medewerkers van bepaalde firma’s eveneens aankunnen. Hierdoor kan je zonder problemen projecten en andere zaken bespreken met bijvoorbeeld klanten.

Ook deze functie moet voor een klantentoename zorgen. Volgens Stewart Butterfield, de CEO van het bedrijf, groeit hun gebruikersbasis telkens wanneer een nieuw bedrijf de software begint te gebruiken. “Eenmaal Slack zich verspreidt binnen een bedrijf, is er een grote drijfveer voor andere mensen om de tool eveneens te gebruiken. Nu zal er een sterke drijfveer zijn voor andere bedrijven om Slack te gebruiken,” vertelt hij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business