Nieuws

Bekijk je straat in virtual reality met Google Street View

Geen zin om je om te kleden? Voortaan hoef je niet meer naar buiten te gaan om door je straat te wandelen. Met Google Earth VR kan je Street View-beelden op je virtual reality-headset projecteren.

Google heeft de 360-gradenbeelden van Street View geïntegreerd in zijn Earth VR-app. Dat maakt de zoekgigant bekend via een blogpost. Zo wordt het mogelijk om door middel van een virtual reality-headset, zoals de HTC Vive, door je eigen straat te wandelen of steden te verkennen in 85 landen. Dat was eerder al mogelijk op zijn eigen mobiele Daydream- en Cardboard-platformen, waarvoor Google een eigen Street View-app heeft. Nu is de app ook beschikbaar voor HTC Vive en de Oculus Rift.

[related_article id=”218312″]

85 landen

Vooraleer we ergens op vakantie gaan, neuzen de meesten onder ons eerst even op Google Street View om talloze straten af te snuffelen. Beschik je over een virtual reality-headset, dan lijkt die ervaring nu nog meer waarheidsgetrouw. Dankzij de update kunnen gebruikers naar locaties op aarde gaan en via een vr-controller nieuwe plaatsen ontdekken.

Google claimt dat er beelden van 85 landen verwerkt zijn in Earth VR. Die beelden zijn niet enkel gemaakt door de excentrieke Google-auto’s met talloze camera’s op zijn dak, maar ook gedeelde beelden door gebruikers van de dienst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business