Nieuws

Stofzuigerfabrikant Dyson bouwt een elektrische wagen

Dyson wil tegen 2020 een elektrische wagen op de markt brengen die 'radicaal verschilt' van huidige elektrische voertuigen.

De Britse stofzuigerfabrikant Dyson heeft de ambitie om een eigen elektrische wagen op de markt te brengen. Dat maakte CEO James Dyson zelf bekend in een brief aan zijn werknemers die ook via Twitter werd gedeeld.

Dyson wil het voertuig in 2020 aan de wereld voorstellen en is van plan om 2 miljard pond (ongeveer 2,3 miljard euro) in het project te investeren. Er zou momenteel al een team van meer dan 400 werknemers met de ontwikkeling van de wagen bezig zijn.

Tegenover The Guardian zegt Dyson dat de elektrische wagen ‘radicaal zal verschillen’ van huidige elektrische voertuigen. Er is nog geen prototype gebouwd, maar de elektrische motor is wel al klaar. Daarnaast heeft het bedrijf twee verschillende batterijtypes in ontwikkeling die nu al efficiënter zouden zijn dan huidige oplossingen op de markt. Dyson waarschuwt dat het geen goedkope wagen zal worden om te kopen, maar noemt daar nog geen richtprijs bij.

Dyson beschouwt zichzelf niet als een laatkomer op de markt van elektrische auto’s, maar heeft naar eigen zeggen al jarenlang de ambitie om luchtvervuiling en fijn stof te bestrijden. “Het is al mijn ambitie sinds 1998, toen ik werd afgewezen door de industrie die vrolijk vervuilende wagens is blijven produceren, en overheden dat zijn blijven toestaan.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business