Nieuws

Pulse: AIM stopt na 20 jaar en Windows bedient je smart home

Ook in deze Pulse: Facebook lanceert Slack-concurrent, Tesla stelt zelfrijdende truck uit en EFF bekritisteert Apple over iOS 11.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

AIM stopt na 20 jaar

AOL Instant Messenger, beter bekend als AIM, wordt stopgezet na twintig jaar dienst. Dat maakte eigenaar AOL bekend in een bericht op Tumblr. Volgens het bedrijf is de manier waarop we digitaal met elkaar communiceren de laatste jaren erg veranderd. De gloriedagen van AIM zijn daardoor voorbij en dus gaat op 15 december de stekker uit het chatprogramma.

Windows bedient je smart home

Microsoft heeft Cortana op Windows uitgebreid met de mogelijkheid om je smart home aan te sturen. Dat meldt Windows Central. Momenteel worden vijf diensten ondersteund: Wink, Insteon, Nest, SmartThings en Philips Hue. De functie verschijnt in het instellingenmenu van Cortana onder de naam “Connected Home”, maar is alleen beschikbaar in regio’s waar de spraakassistent officieel door Microsoft wordt ondersteund. België en Nederland zijn daar nog niet bij, aangezien Cortana nog geen Nederlands praat.

Facebook lanceert Slack-concurrent

Facebook introduceert een desktopapplicatie voor zijn zakelijk sociale netwerk Workplace. Dat schrijft Smartbiz, dat de nieuwe tool reeds onder de loep nam. Workplace Chat doet sterk denken aan Slack en maakt het mogelijk eenvoudig je scherm te delen. Je kan vanuit de app ook met je collega’s telefoneren en videochatten. Voor de tijdlijn en de groepen die Workplace eveneens biedt, moet je nog wel langs je browser gaan.

Tesla stelt zelfrijdende truck uit

Het mag geen verrassing zijn: een onthulling van Tesla wordt andermaal uitgesteld. De zelfrijdende truck waar de autofabrikant aan werkt zou normaal deze maand worden voorgesteld, maar dat is nu uitgesteld naar 16 november. De aankondiging wordt uitgesteld omdat het bedrijf andere brandjes te blussen heeft, zo blijkt uit een tweet van CEO Elon Musk. Het bedrijf wil eerst de productie van de Model 3 op de rails krijgen en heeft zich daarnaast geëngageerd om het elektriciteitsnet van Puerto Rico opnieuw op te bouwen met behulp van zonne-energie.

EFF bekritisteert Apple over iOS 11

De Electronic Frontier Foundation, de organisatie die de digitale rechten van de burger verdedigt, heeft zich negatief uitgelaten over Apple. De EFF stelt dat Apples keuze om bluetooth en wifi op de achtergrond actief te laten wanneer gebruikers de functies uitzetten via het bedieningspaneel in iOS 11, een mogelijk gevaar is voor hun privacy en veiligheid. Het OS reageert daardoor volgens de EFF niet zoals de gebruiker zou mogen verwachten, terwijl er wel risico’s verbonden kunnen zijn aan het onnodig actief laten van bluetooth en wifi.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business