Nieuws

Android Instant Apps worden sneller

Google voert aanpassingen door, waardoor Instant Apps sneller zullen laden.

Begin dit jaar rolde Google Instant Apps uit voor alle gebruikers. Deze functie voorkomt dat je een app volledig moet installeren en laadt de nodige software vanuit de cloud. Het concept werd met open armen onthaald, maar nu blijkt dat de praktijk toch net iets minder rooskleurig is. Een update aan de technologie moet er alvast voor zorgen dat de apps sneller laden.

Cloud

Instant Apps geeft toegang tot applicaties vanuit de cloud, waardoor je ze niet uit de Play Store hoeft te downloaden. De apps worden verdeeld in kleinere pakketjes, zodat alleen de relevante onderdelen naar je smartphone worden verstuurd. Pas nadat ontwikkelaars hun app compatibel maken met de technologie kan je van Instant Apps genieten.

Een klein jaar na de uitrol blijkt dat de technologie toch niet zo feilloos is als Google deze initieel voorstelde. Google moet ondersteuning voor ieder mogelijk toestel downloaden, waardoor het langt duurt alvorens een Instant App start. Om deze reden past het bedrijf de technologie nu aan.

Profielen

De aangepaste versie van Instant Apps geeft ontwikkelaars de kans om toestelprofielen aan te maken. Stel dat je een smartphone hebt met een lage schermresolutie, een ARM-processor en Nederlandse taal. Indien de ontwikkelaar van de app de nodige profielen heeft aangemaakt, krijg je enkel delen van de software die voor jouw smartphone van toepassing zijn. Beelden in Full HD zijn in dit voorbeeld nutteloos, waardoor afbeeldingen met een lagere resolutie naar je toestel worden gehaald. Google beweert dat deze aanpak de laadtijd van Instant Apps met 10 procent doet dalen.

[related_article id=”212150″]

Een andere aanpassing die Google doorvoert, is dat je Android Lollipop of later nodig hebt om een Instant App op je toestel te bewaren. Voorheen konden slechts Oreo-smartphones van deze functionaliteit genieten.

Geduld

Jammer genoeg zal je nog niet onmiddellijk het verschil merken. Ontwikkelaars moeten de aanpassingen immers naar hun apps doorvoeren. Eenmaal Instant Apps up-to-date zijn, zal je echter een verschil in snelheid opmerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business