Qualcomm heeft voor het eerst een test gedaan met een 5G-connectie op een mobiel toestel.

Advertentie

Qualcomm heeft zijn eerste test met een 5G-connectie op een mobiel toestel afgerond. De test werd uitgevoerd met de X50-modem van het bedrijf, die vorig jaar voor het eerst werd aangekondigd. De modem werkt in de 28 GHz-band en is in staat om snelheden te halen tot 5 Gbps.

5G-smartphone

Verder onthulde Qualcomm eveneens zijn eerste 5G-smartphone. Dat referentietoestel zal worden gebruikt om 5G-modems, -radio’s en –netwerken mee te testen en helpt fabrikanten bij het maken van hun eerste 5G-smartphones. Er wordt verwacht dat deze toestellen tijdens de eerste helft van 2019 zullen verschijnen.

In de X50-modem die Qualcomm tijdens zijn tests gebruikte, zit een erg kleine millimetergolfantenne. Het ding is niet groter dan een cent, waardoor Qualcomm twee antennes in een smartphone kan stoppen. Het komende jaar wil Qualcomm de antennes nog eens met 50 procent verkleinen.

Primeur

Qualcomm was vorig jaar het eerste bedrijf dat een 5G-modemchipset aankondigde. Nu – een jaar later – kan de chipmaker deze modem inzetten voor zijn eerste 5G-tests met een mobiel apparaat. Geen enkel ander bedrijf kan voorlopig dergelijke testresultaten voorleggen.

Dat Qualcomm erin slaagt zo snel daad bij woord te voegen, is goed nieuws voor alle consumenten. Smartphonemakers kunnen de technologie van de chipmaker volop uitproberen, waarna toestellen die de technologie ondersteunen, kunnen volgen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here