Nieuws

Probeer Android-apps uit zonder ze te downloaden

Google integreert Instant Apps in zijn Play Store, waardoor je apps kan uitproberen zonder deze te downloaden.

Google rolt een reeks updates uit naar zijn Play Store. Het bedrijf voegt onder andere Instant Apps op een nieuwe manier toe aan de Store. Hierdoor kan je een app uitproberen alvorens je beslist of je de software volledig wil downloaden. Verder kan je trailers van spellen bewonderen en steekt het Keuze van de redactie-gedeelte in een nieuw jasje.

Instant Apps

Instant Apps geeft toegang tot applicaties vanuit de cloud door apps in kleinere pakketjes te verdelen. Slechts de gedeeltes die jij nodig hebt, worden geïnstalleerd op je toestel. Alle onderdelen van een Instant Apps hangen met behulp van links aan elkaar, zoals je gewend bent van internetpagina’s. De toepassing stelt je in staat snel apps uit te proberen zonder dat je moet wachten tot de volledige software is gedownload. Google maakte de technologie eerder deze week al een stukje sneller.

[related_article id=”212150″]

Voorlopig zijn er nog maar 6 apps die de nieuwe functionaliteit ondersteunen, waaronder Skysccanner, Red Bull TV en Onefootball. Via een ‘Probeer het nu’-knop kan je deze apps gebruiken zonder deze volledig te installeren. In de toekomst krijgen meer apps deze functie.

Overige updates

Google integreert niet alleen Instant Apps in zijn Store; ook andere gedeeltes van de online winkel zijn in een nieuw jasje gestoken. Zo is het gamegedeelte van de winkel volledig vernieuwd. Je kan trailers van spellen bewonderen en Google voegt tabbladen voor nieuwe en premium spellen toe aan de Play Store. Bovendien heeft Google zijn ‘Keuze van de redactie’-segment vernieuwd.

Met al deze aanpassingen zorgt Google ervoor dat je sneller goede apps vindt. Het keuze van de redactie-gedeelte toont je software die volgens het bedrijf de moeite waard is. Bovendien kan je in de toekomst deze applicaties eenvoudig testen met behulp van de Instant Apps-integratie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business