Ook nog in deze Pulse: Project Loon-ballonnen brengen internet naar Puerto Rico, Stephen Hawking zet zijn integrale doctoraat online en Prime-abonnement is cruciaal voor Amazon.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

OnePlus 5T laat zich zien in gelekte beelden

Sinds de OnePlus 5 niet meer in voorraad is bij OnePlus, stijgt het vermoeden dat de OnePlus 5T bijna klaar is. Ongeveer rond deze periode vorig jaar lanceerde het immers de OnePlus 3T, nadat de voorraad van de OnePlus 3 op was. Dit weekend is er een randloos beeld van een nieuw OnePlus-toestel gelekt, met een vingerafdruksensor aan de achterkant. Het neemt ook de 18:9-schermverhouding over van de meeste andere fabrikanten. We vermoeden dat OnePlus binnenkort met meer nieuws op de proppen komt.

3 miljoen iPhone X-toestellen bij de lancering

Het is al langer bekend dat Apple het moeilijk heeft om genoeg iPhone X-toestellen te produceren, en dat wordt nu bevestigd door analysebedrijf KGI Securities. Ze schatten dat Apple ongeveer 3 miljoen toestellen klaar zal hebben voor de lancering begin november. Vermoedelijk is de flexibele printplaat voor de antenne de lastigste klant waar Apple heel wat speciale materialen voor nodig heeft. Er wordt wel verwacht dat de grootste problemen opgelost zullen zijn tegen november, zodat een hoger productievolume mogelijk is.

Stephen Hawking stelt zijn doctoraat online beschikbaar

Ben jij ook altijd benieuwd geweest hoe geniaal Stephen Hawkings visie was toen hij zijn doctoraat publiceerde in 1966? Dan heb jij geluk! Hij heeft namelijk heel zijn doctoraat integraal online gepubliceerd. Het spreekt voor zich dat dit geen luchtige materie is, maar wie van een uitdaging houdt is aan het juiste adres.

Puerto Rico krijgt internet via Project Loon-ballonnen

Sinds de passage van orkaan Maria heeft Puerto Rico het bijzonder moeilijk om alles opnieuw op te bouwen. De infrastructuur is bijzonder hard aangetast, wat moeilijkheden brengt voor water, elektriciteit, en ook internet. Alphabet, moederbedrijf van Google, zorgt voor lokaal internet dankzij zijn Project Loon-ballonnen met LTE-technologie. Het zou de 3,5 miljoen inwoners van Puerto Rico moeten helpen, want volgens lokale rapporten zijn 83 procent van alle telefoonmasten nog niet hersteld.

Prime-abonnement is cruciaal voor Amazon

Leden van Amazons abonnementsdienst spenderen gemiddeld dubbel zo veel op de webshop als niet-leden, volgens Twinkle.be. Het bedrijf hoopt nu al de volgende generatie consumenten aan zich te binden via Prime. Amazon heeft ondertussen zo’n 90 miljoen Amerikanen weten te overtuigen om zich in te schrijven op Amazon Prime. Om dat in perspectief te zetten: in totaal heeft de Verenigde Staten zo’n 320 miljoen inwoners. Bijna één op drie heeft dus een lidkaart op Amazons premiumdienst. Bovendien haalt Prime ook steeds meer niet-Amerikaanse abonnees binnen. Momenteel ligt de verhouding tussen klanten in de VS en klanten daarbuiten op ongeveer 67 procent en 33 procent.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Telenet: “TV-kabel is waardig alternatief voor glasvezel”

Terwijl Proximus bezig is met de uitrol van fiber to the home, ziet concurrent Telenet meer heil in de doorontwikkeling van technologie voor het bestaande kabelnetwerk.

Probeer Android-apps uit zonder ze te downloaden

Google integreert Instant Apps in zijn Play Store, waardoor je apps kan uitproberen zonder deze te downloaden.

Zo speel je YouTube in de achtergrond op je smartphone

Naar je favoriete YouTube-filmpjes luisteren op je smartphone terwijl je berichten stuurt naar je vrienden? Het kan als je de juiste stappen doorloopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here