Nieuws

Google Pixel 2 XL krijgt erg snel scherminbranding

Na nog geen week melden Pixel 2 XL-eigenaars dat de navigatieknoppen van hun toestel in het scherm zijn gebrand. Google zoekt naar een oplossing voor het probleem.

De Pixel 2 XL is het recentste vlaggenschip van Google dat de nieuwste functies van Android Oreo in de verf moet zetten. Jammer genoeg voor Google blijven de problemen met het toestel niet uit. Nadat gebruikers meldden dat sommige Pixels minder mooie kleuren weergeven, merken andere eigenaars dat hun toestel al na een week normaal gebruik last heeft van scherminbranding.

OLED-scherm

Alex Dobie, een redacteur bij Android Central, merkte na slechts 7 dagen dat de navigatieknoppen van zijn Pixel 2 XL in het scherm zijn gebrand. Met name wanneer hij een grijze afbeelding opent op zijn toestel zijn de randen van de knoppen duidelijk te zien. Dobie zou van verschillende andere mensen te horen hebben gekregen dat ze hetzelfde probleem ervaren.

De Pixel 2 XL is gemaakt door LG en is de eerste smartphone van het merk met een OLED-scherm. LG is al jaren heer en meester op het vlak van OLED-tv’s, maar slaagt er blijkbaar niet in dezelfde kwaliteit naar een smartphonescherm te schalen.

Samsung voorziet zijn toestellen al enige tijd van een OLED-scherm en past verschillende technieken toe om inbranding te voorkomen. Zo bewegen de navigatieknoppen een klein beetje. Deze bewegingen zijn onzichtbaar voor het menselijke oog, maar zorgen ervoor dat niet steeds dezelfde pixels worden belast. LG past deze techniek klaarblijkelijk niet toe.

Scherminbranding

Scherminbranding is een gekend probleem voor OLED-schermen. Wanneer je erg lang hetzelfde beeld op zo’n scherm laat staan, worden bepaalde pixels te warm. Een spookbeeld wordt hierdoor in het scherm gebrand, wat hierna niet meer weggaat. De softwarematige navigatieknoppen van Android blijven bijna continu op je scherm staan, waardoor ze uiteindelijk een spookbeeld van zichzelf achterlaten.

Het probleem is dus niet vreemd voor smartphones. Wat wel frappant is, is het feit dat de scherminbranding bij sommige Pixel 2 XL-eigenaars al na een week gebeurt. Google zegt te werken aan een oplossing voor het probleem, maar kan hardwareproblemen nog moeilijk wegwerken. Mogelijks kunnen bewegende navigatieknoppen zoals bij de toestellen van Samsung op softwarevlak nog wel een oplossing bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business