Ook in deze Pulse: Amazon laat koeriers bij je binnen en LG verkocht iets meer telefoons

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Twitter verwacht eindelijk winst te maken

Twitter verwacht dat het in het komende kwartaal voor het eerst in zijn bestaan winst zal kunnen boeken, zolang het erin slaagt om zijn targets voor Q4 te behalen. Dat zei het bedrijf bij de bespreking van de resultaten voor Q3. Twitter zag zijn gebruikersaantallen in het afgelopen kwartaal opnieuw stijgen naar een totaal van 330 miljoen. De omzet daalde met 4 procent (590 miljoen dollar), maar ook de kosten daalden met 16 procent waardoor minder verlies werd geboekt (21 miljoen dollar).

Waymo trekt de sneeuw in

Google-zuster Waymo breidt haar testprogramma voor zelfrijdende wagens uit naar de Amerikaanse staat Michigan. Dat meldt Reuters. Het bedrijf wil daarmee de prestaties van de autonome technologie beter kunnen testen bij sneeuw en ijs. De combinatie van deze winterse omstandigheden heeft een effect op het zicht van bestuurders en hoe hun wagen zich op de weg gedraagt. Dat geldt volgens Waymo ook voor een zelfrijdend voertuig.

Amazon Key laat koeriers bij je binnen

Amazon lanceert Key: een combinatie van een netwerkcamera, slim slot en leverdienst. Dat schrijft Twinkle. Met Amazon Key kan een koerier je deur openen en een pakje leveren wanneer je niet thuis bent. Het slimme slot zorgt ervoor dat slechts koeriers van Amazon binnen kunnen en via de camera kan je een oogje in het zeil houden. Amazon Key is voorlopig beperkt tot 37 steden in de VS en kost 249,99 dollar.

LG verkocht iets meer telefoons

LG heeft in het voorbije kwartaal 13,7 miljoen smartphones uitgeleverd. Dat is 1 procent meer dan een jaar geleden. Het lijkt erop dat de forse prijsdaling van de G6 hier de verklarende factor voor is. De mobiele divisie van LG blijft evenwel verlies draaien (331 miljoen dollar), onder meer door de gestegen prijzen voor geheugen en andere componenten. Over alle divisies heen boekte LG 298,9 miljoen dollar winst op een omzet van zo’n 13,5 miljard dollar, met name dankzij zijn huishoudtoestellen en televisies.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

7 obstakels in huis die je wifi-signaal blokkeren

Bepaalde materialen en andere bronnen kunnen het signaal van je router afzwakken of zelfs volledig blokkeren. Wat houdt je wifi tegen?

AMD stopt Ryzen in je laptop: gevaarlijke concurrentie voor Intel

Intel inside? Niet noodzakelijk. Na de introductie van een knap processorportfolio voor de desktop lanceert AMD een splinternieuwe line-up voor je laptop. De toestellen met een AMD-hart beloven spectaculair te worden.

Hoe Kaspersky op NSA-geheimen stootte

De VS beschuldigt antivirusfirma Kaspersky van het doorspelen van NSA-tools aan de Russische regering. Het bedrijf stelt dat het om een vergissing gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here