Nieuws

Lenovo neemt pc-afdeling Fujitsu over

Lenovo kan voor het voorbije kwartaal erg goede verkoopcijfers voorleggen. Het bedrijf zet deze extra winst om in de aankoop van de pc-afdeling van Fujitsu.

Lenovo rapporteert dit kwartaal de grootste omzetstijging sinds 2015. Deze goede resultaten zet het bedrijf om in de aankoop van 51 procent van de pc-afdeling van Fujitsu. Het bedrijf hoopt op deze manier weer de grootste computerfabrikant ter wereld te worden. Begin dit jaar nam HP deze titel over van Lenovo.

Omzet

Het voorbije kwartaal haalde Lenovo een omzet van 11,8 miljard dollar, wat een stijging van vijf procent is. Bovendien doet Lenovo het beter dan de verwachtingen. Analisten voorspelden een omzet van slechts 11,3 miljard dollar. Sinds 2015 heeft Lenovo zo’n grote omzetstijging niet meer gekend.

Tezamen met de goede cijfers kondigt Lenovo aan dat het bedrijf 51 procent van de pc-afdeling van Fujitsu koopt. De Chinese firma heeft hier 17,85 miljard Yen voor over, wat overeen komt met zo’n 134 miljoen euro. Hiervoor gebruikt het bedrijf een deel van het geld van zijn mobiele afdeling.

Moeilijke markt

Lenovo heeft het de voorbije jaren moeilijk gehad. Door de populariteit van smartphones zakte de pc-verkoop drastisch. Daarom kocht de Chinese firma in 2014 Motorola over van Google. Deze smartphones doen het echter minder goed dan het bedrijf hoopte.

Stilletjes aan komt de pc-markt weer tot rust, waardoor Lenovo weer kan opbouwen. Met behulp van Fujitsu kan het bedrijf zijn verkoopresultaten weer verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business