Nieuws

Pulse: Broadcom aast op Qualcomm en iPhone X heeft twee batterijen

Ook in deze Pulse: Benieuwd naar de OnePlus 5T? Kijk naar de Oppo R11S. Logitech brengt je toetsenbord naar VR. #AnimojiKaraoke verovert het internet.
In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Broadcom aast op Qualcomm

Broadcom zou zijn zinnen hebben gezet op sectorgenoot Qualcomm. Dat schrijft Reuters op basis van bronnen die bekend zouden zijn met de overnameplannen. Broadcom zou 70 tot 80 dollar per aandeel willen bieden, wat Qualcomm zou waarderen op 103 miljard dollar. Als de plannen doorgaan, zou het de grootste overname in de technologiesector ooit zijn en resulteren in één chipfabrikant met een waarde van 200 miljard dollar. Broadcom is vooral bekend van zijn wifi-chips in routers, terwijl de chips van Qualcomm een groot deel van onze smartphones aandrijven.

iPhone X heeft twee batterijen

Er huizen niet één, maar twee batterijen in de iPhone X. Dat ontdekte iFixit in de ontleding van Apples nieuwste smartphone. De 2.716 mAh-batterij bestaat uit twee aparte batterijcellen die met elkaar verbonden zijn. Volgens iFixit werd die keuze gemotiveerd vanuit designoverwegingen: door twee aparte batterijcellen te gebruiken, kunnen ze op de meest efficiënte manier in de smartphone worden geïntegreerd.

Benieuwd naar de OnePlus 5T? Kijk naar de Oppo R11S

Wie benieuwd is naar hoe de OnePlus 5T er zal uitzien, kan alvast de Oppo R11S in alle glorie bewonderen. OnePlus en Oppo zijn allebei merken van de grote Chinese technologiefabrikant BBK Electronics. Dat merk je ook aan de designs van de smartphones. De OnePlus 5 was een identieke kopie van de Oppo R11. Gebaseerd op de eerste gelekte renders zal ook de OnePlus 5T opnieuw op een Oppo-smartphone gebaseerd zijn, in dit geval de pas aangekondigde Oppo R11S:

Logitech brengt je toetsenbord naar VR

Logitech introduceert Logitech Bridge, een SDK waarmee je fysiek toetsenbord kan worden weergegeven in virtual reality. Het systeem werkt met de HTC Vive in combinatie met een Logitech G gamingtoetsenbord. De Logitech Bridge is nog maar een prototype en zal in eerste instantie met een beperkte groep van 50 ontwikkelaars worden getest.https://www.youtube.com/watch?v=XVXvk1X1Gbs

#AnimojiKaraoke verovert het internet

Met de officiële lancering van de iPhone X afgelopen vrijdag, werden ook de animoji op de wereld losgelaten. Animoji maken gebruik van de FaceID-sensoren op de iPhone X om je gezichtsuitdrukkingen te registreren en naar bewegende emoji over te brengen. Het zorgde al meteen voor een grote internethype: de #AnimojiKaraoke. Eén van onze favorieten is deze Animoji-versie van Daddy Yankee's Gasolina:https://twitter.com/SnazzyQ/status/927002329819127808

Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business