Nieuws

Pulse: OnePlus 5T lanceert volgende week en iPhone-gebruikers kunnen geen ‘I’ typen

Ook in deze Pulse: Telenet neemt Nextel over, Google Assistant gaat Shazam achterna en Lidl test zelfrijdende vrachtwagens vanaf 2018.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

OnePlus 5T lanceert volgende week

OnePlus heeft de lanceringsdatum van zijn nieuwe smartphone onthuld. De OnePlus 5T wordt op 16 november aangekondigd en zal vanaf 21 november bij ons beschikbaar zijn. De telefoon zal onder meer worden uitgerust met een 18:9-scherm. Het evenement wordt live gestreamd, maar fans kunnen ook zelf op de persconferentie in Brooklyn aanwezig zijn. Tenminste als ze 40 dollar over hebben voor een ticket. De opbrengst van die ticketverkoop gaat naar een goed doel.

iPhone-gebruikers kunnen geen ‘i’ typen

Sommige iPhone- en iPad-gebruikers hebben last van een vervelende bug waardoor het toetsenbord de letter ‘i’ automatisch vervangt  door de combinatie ‘A ⍰’. Het gaat om een probleem in iOS 11.1 dat een deel van de gebruikers treft. Apple verhelpt de bug in een toekomstige software-update en biedt ondertussen een workaround aan.

Telenet neemt Nextel over

Telenet neemt de zakelijke telecomspecialist Nextel over, zo meldt Smartbiz. Nextel heeft ervaring inzake de integratie van onder andere de implementatie van telefooncentrales in de cloud, totaaloplossingen voor internetconnectiviteit en camerabewaking. Het bedrijf heeft meer dan 5.000 klanten en bedient ongeveer 10.000 sites. De overname onderstreept de zakelijke ambities van Telenet, dat snakt naar meer relevantie bij KMO’s en grote bedrijven.

Google Assistant gaat Shazam achterna

Eindelijk kan je aan de Google Assistant op je telefoon vragen om een onbekend liedje te identificeren. Heb je de Assistant op je smartphone geactiveerd, dan kan je hem simpelweg vragen “What song is this?” en krijg je een antwoord met extra informatie over het nummer. De vraag moet je uiteraard in het Engels stellen, aangezien Google Assistant nog steeds geen Nederlands begrijpt.

Lidl test zelfrijdende vrachtwagens vanaf 2018

Lidl plant volgend jaar zelfrijdende trucks te gebruiken op de openbare weg in Zweden. In een pilootproject worden de trucks ingezet om een lokale Lidl-winkel te bevoorraden, zo schrijft Twinkle. Naast een efficiënte manier om goederen te vervoeren, ziet Lidl in de autonome vrachtwagens ook een oplossing voor de vervuiling die het transport met zich meebrengt. De trucks zijn namelijk volledig elektrisch.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

pulse

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN