Nieuws

Pulse: iOS 11 kent tragere adoptie en Xiaomi breidt uit naar Europa

Ook in deze Pulse: Snapchat stagneert, Twitter rolt langere tweets globaal uit en thuisleveringen kosten België 45.000 euro per dag.
In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

iOS 11 kent tragere adoptie

iOS 11, de recentste versie van Apples mobiele besturingssysteem, draait momenteel op 52 procent van alle iPhones en iPads. Daarmee wordt het nieuwe OS trager omarmd dan vorige versies. Een mogelijke verklaring zijn de bugs die kort na lancering opdoken, maar het kan net zo goed zijn dat heel wat gebruikers de nood niet zien omdat iOS 11 met name verbeteringen voor de iPad introduceert. Desalniettemin verloopt de adoptie nog altijd aanzienlijk sneller dan op Android. Volgens de laatste cijfers draait Android Oreo amper op 0,2 procent van alle toestellen.

Xiaomi breidt uit naar Europa

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi brengt zijn smartphones naar West-Europa, te beginnen met Spanje. Dat schrijft The Verge. Xiaomi is één van de grootste spelers in eigen land en richt nu zijn blik buiten de landsgrenzen. Het bedrijf wist al langer Europeanen te overtuigen om zijn smartphones te importeren dankzij straffe specificaties aan even straffe prijzen, en zal nu gewoon via de reguliere kanalen worden verkocht. Het was eind vorig jaar het eerste bedrijf om met de Xiaomi Mi Mix een randloze smartphone op de markt te brengen.

Snapchat stagneert

Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, heeft een teleurstellend kwartaal achter de rug. Het aantal dagelijks actieve gebruikers steeg van 173 miljoen naar 178 miljoen, een stuk lager dan de 181,1 miljoen die analisten hadden voorspeld. In Europa is de groei zelfs nagenoeg volledig gestagneerd. Ook de omzet lag minder hoog dan verwacht en kwam uit op 207,9 miljoen dollar. Tegelijk werd een verlies genoteerd van 443,2 miljoen dollar. Het bedrijf verloor zo'n 40 miljoen dollar aan een overschot aan Spectacles die niet werden verkocht. Het aandeel van Snap, dat pas dit jaar de beurs op ging, daalde met 20 procent na bekendmaking van de resultaten.

Twitter rolt langere tweets globaal uit

Na een voorzichtige test in september is Twitter zeker genoeg van zijn stuk om langere tweets met 280 karakters beschikbaar te maken voor alle gebruikers. Uit de test bleek dat gebruikers over het algemeen blijven vasthouden aan de beknoptheid van 140 karakters, maar dankbaar gebruik maken van de extra tekens wanneer dat nodig is.

Thuisleveringen kosten België 45.000 euro per dag

Niets zo handig als online bestellen en de volgende dag het pakketje aan huis geleverd te krijgen. Dat heeft evenwel een flinke maatschappelijke en economische impact, zo blijkt uit het doctoraat van Joris Beckers aan de Universiteit Antwerpen waar Twinkle over bericht. De 150.000 leveringen die dagelijks in België worden uitgevoerd, kosten ons land elke dag zo'n 45.000 euro. Dat komt onder meer door gemiste leveringen, vervuilende bestelwagens en onnodige kilometers.

Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business