Nieuws

Pulse: Snapchat deels in Chinese handen en Apple werkt aan AR-bril

Ook in deze Pulse: Elektrische Vespa komt er volgend jaar aan, iPad zonder homeknop, met FaceID in de maak en Activision aangeklaagd voor Humvee in Call of Duty.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Snapchat deels in Chinese handen

Snap had een slechte dag op de beurs na de onthulling van teleurstellende kwartaalresultaten. Een dag later raakte bekend dat het Chinese Tencent, onder meer bekend van WeChat, een aandeel van 12 procent heeft genomen in het bedrijf. Analisten zien de aankoop eerder als een investering van Tencents kant, dan een teken aan de wand voor een eventuele overname. Volgens Reuters geeft de Chinese reus wel aan dat het Snap kan helpen met de ontwikkeling van nieuwe features, zoals games, en het verbeteren van de advertentieverkoop.

Apple werkt aan AR-bril

Apple werkt naar verluidt aan een bril voor augmented reality die volledig zelfstandig werkt. Dat meldt Bloomberg. De bril zou tegen 2019 klaar moeten zijn en vanaf 2020 in de rekken liggen. Apple is een grote voorstander van augmented reality en lanceerde recent zijn ARKit als onderdeel van iOS 11. De AR-bril zou zijn eigen aangepast besturingssysteem krijgen, evenals een nieuwe chip en eigen scherm. Eerder diende Apple al een patentaanvraag in waarin de mogelijke werking van een AR-bril wordt beschreven.

Elektrische Vespa komt er volgend jaar aan

Piaggio, het bedrijf achter de beroemde Vespa-scooter, heeft meer details gelost over de eerste elektrische versie van het icoon op twee wielen. De Vespa Elettrica krijgt een theoretisch rijbereik van 100 kilometer. De prestaties zouden “superieur” zijn aan die van een 50cc scooter. Dat klinkt niet onwaarschijnlijk gezien de snelle acceleratie van elektrische motoren, maar in praktijk is een gezapigere rijstijl aangewezen om het meest uit de batterij te halen. Loopt de accu leeg, dan heb je ongeveer vier uur aan een regulier stopcontact nodig om hem weer op te laden. Vespa plant ook een hybride versie, de Elettrica X, die het ongeveer 200 kilometer volhoudt.

iPad zonder homeknop, met FaceID in de maak

Apple wil na de iPhone X ook een iPad op de markt brengen zonder homeknop, maar met FaceID. Dat schrijft Bloomberg. De nieuwe iPad zou in 2018 worden gelanceerd en krijgt een schermformaat dat vergelijkbaar is aan dat van de 10,5 inch iPad Pro. Het verdwijnen van de homeknop heeft als logisch gevolg dat de schermranden een stuk kleiner kunnen worden gemaakt, waardoor het scherm bijna de hele voorkant van de iPad in beslag neemt. Het is volgens het bericht van Bloomberg onwaarschijnlijk dat Apple op de iPad voor een oledscherm zal kiezen, en trouw blijft aan lcd.

Activision aangeklaagd voor Humvee in Call of Duty

AM General LLC, maker van het militaire voertuig ‘Humvee’, heeft Activision Blizzard voor de rechtbank gedaagd. Dat meldt Reuters. Het bedrijf beschuldigt de speluitgever ervan de reputatie van het merk te hebben gebruikt voor eigen gewin door de naam prominent in beeld te brengen in het spel ‘Call of Duty’ en gerelateerde producten. Call of Duty is één van de populairste game franchises ter wereld. Er werden tussen 2003 en 2016 meer dan 250 miljoen exemplaren verkocht, goed voor een omzet van meer dan 15 miljard dollar. AM General eist nu een schadevergoeding voor het onrechtmatig gebruik van zijn merk in de games.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business