Uber wil de files omzeilen door vliegende taxi’s in te zetten. Het bedrijf plant zijn eerste tests al in 2020.

Advertentie

Ubers Elevate-project komt in een nieuwe stroomversnelling terecht. Samen met NASA werkt het taxibedrijf aan zelfvliegende auto’s. Deze taxi’s zou je net zoals een wagen via een app kunnen oproepen, waarna je boven het drukke verkeer naar je bestemming wordt gebracht. Uber wil zijn eerste vliegende taxi’s in 2020 in Los Angeles uittesten. Zo rapporteert Reuters.

Vliegende taxi’s

De vliegende taxi’s van Uber kunnen 4 personen transporteren en halen een snelheid van 322 kilometer per uur. In een eerste fase test Uber deze taxi’s uit boven het drukke verkeer van Los Angeles. Hierna komen de vliegende auto’s eveneens naar Dallas. Uber wil op het dak van wolkenkrabbers landingsplaatsen voor zijn futuristische taxi’s voorzien.

De zelfvliegende voertuigen die Uber voorziet, zien eruit als een combinatie van een drone en een sportvliegtuigje. De taxi’s hebben net zoals een vliegtuig vleugels, maar zijn eveneens voorzien van de nodige proppellers. Hierdoor zouden de voertuigen verticaal kunnen opstijgen, om daarna vooruit te vliegen. Uber voorkomt op deze manier dat de vliegtuigen lange landingsbanen nodig hebben.

NASA

Uber werkt samen met NASA om zijn droom te bereiken. NASA concentreert zich voornamelijk op een systeem voor onbemand verkeersmanagement. Zo’n systeem zou de honderden of zelfs duizenden onbemande vliegtuigjes van Uber in bedwang moeten houden. Uber is immers niet het enige bedrijf dat werkt aan vliegende voertuigen. De lucht kan dan ook een erg drukke plaats worden, waardoor een feilloos verkeersmanagement systeem van groot belang is.

NASA werkt aan de uitrol van onbemande vliegende voertuigen in vier fasen. In 2015 testte het agentschap drones voor agricultuur, brandbestrijding en de monitoring van pijpleidingen uit. In een tweede fase werkt NASA aan lange afstandsvluchten boven dunbevolkte gebieden. Het agentschap wil in 2018 zijn services uitproberen boven gemiddeld bevolkte gebieden, waarna in 2019 tests boven drukbevolkte gebieden van start gaan. Vanaf deze laatste fase kan Uber met zijn zelfvliegende taxi’s aan de slag gaan.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here