Nieuws

Pulse: iPhone X heeft last van de kou en Apple verhelpt vervelende ‘i’-bug

Ook in deze Pulse: 240 miljoen euro aan Ether bevroren, SpaceX-raketmotor ontploft in fabriek en SteamVR vanaf 15 november op Windows Mixed Reality.
In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

iPhone X heeft last van de kou

Apple bevestigt het bestaan van een bug in de iPhone X waardoor het scherm niet meer reageert bij koud weer, nadat daarover verschillende meldingen waren opgedoken. Het scherm "bevriest" bij een snelle overgang van aangename binnentemperatuur naar vrieskou buiten. Het duurt ettelijke seconden vooraleer het weer optimaal functioneert. Apple zal het probleem aanpakken in een toekomstige software-update. Wat precies de oorzaak is van het probleem, is niet duidelijk.

Apple verhelpt vervelende 'i'-bug

Ondertussen werd iOS 11.1.1 uitgerold voor iPhones en iPads. De update biedt een oplossing voor het probleem waarbij sommige gebruikers geen 'i' konden typen omdat die automatisch werd gecorrigeerd naar de combinatie ‘A ⍰’. De nieuwe iOS-versie verhelpt ook een probleem waarbij stemherkenning via het spraakcommando 'Hey Siry' stopte met werken. Wie momenteel één van deze problemen ondervindt, kan zijn apparaat best zo snel mogelijk updaten.

240 miljoen euro aan Ether bevroren

Meer dan 240 miljoen euro geïnvesteerd in de cryptomunt Ether is ontoegankelijk voor de eigenaars. Een gebruiker maakte het wallet-systeem dat de fondsen beheert kapot, zo meldt Smartbiz. Het gaat om wallets van Parity Technologies. Gebruikers die Het probleem werd veroorzaakt door een patch van een eerder ontdekte kwetsbaarheid. Die zorgde ervoor dat een gebruiker per ongeluk toegang kreeg tot een essentieel bestand, zonder dat hij dat wist. Door het bestand te verwijderen, vernietigde de gebruiker een bibliotheek met essentiele code. Gebruikers die een wallet aanmaakten bij het bedrijf na 20 juli van dit jaar, zijn getroffen.

SpaceX-raketmotor ontploft in fabriek

In een fabriek van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX is tijdens een test afgelopen weekend een exemplaar van de nieuwe generatie Merlin-raketmotor ontploft. Dat meldt The Washington Post. De oorzaak voor de ontploffing is nog niet bekend. Het bedrijf meldt dat er geen gewonden of doden zijn gevallen, alleen de testruimte is aan herstelling toe. De raketmotor zou volgend jaar voor het eerste gebruikt worden voor de lancering van een Falcon 9 -raket. De ontploffing gebeurde tijdens een controle op eventuele lekken, waarbij de motor wordt gevuld met vloeibaar zuurstof.

SteamVR vanaf 15 november op Windows Mixed Reality

Microsoft geeft gebruikers van Windows Mixed Reality vanaf volgende week toegang tot spellen uit de SteamVR-bibliotheek. Dat maakte het bedrijf zelf bekend tegenover Rolling Stone. Momenteel zijn er nog maar 60 apps en games beschikbaar voor Windows Mixed Reality. Door de toegang open te stellen voor SteamVR, komen daar plots heel wat extra titels bij. Het gaat voorlopig om een bètaprogramma, het is nog niet bekend wanneer de ondersteuning breder wordt uitgerold.

Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business