Het Grondwettelijk Hof heeft besloten dat de kansspelwet in strijd is met de Grondwet. Goksites mogen geen verschillende soorten kansspelen op één website aanbieden.

Het Grondwettelijk Hof stelt in een arrest dat de kansspelwet strijdig is met de Grondwet. Volgens de kansspelwet mogen goksites verschillende kansspelen op hun website aanbieden. De Grondwet beperkt daarentegen de mogelijkheden voor het aanbieden van kansspelen en stelt dat spelen van verschillende aard niet op dezelfde fysieke plaats mogen worden aangeboden.

De kansspelwet deelt kansspelinrichtingen in vier klassen: casino’s, speelautomatenhallen, cafés en gokkantoren. Voor de uitbating van dergelijke inrichtingen heb je een specifieke vergunning nodig, waarna een vergunninghouder één aanvullende vergunning kan krijgen om gelijkaardige spellen online aan te bieden. Momenteel kan je hierdoor verschillende kansspelen op eenzelfde website terugvinden, wat volgens de Grondwet verboden is.

De regelgeving rond kansspelen moet gokverslaving tegengaan. In theorie zou iemand naar verschillende plaatsen moeten gaan om verschillende spellen te kunnen spelen. Hierdoor moet je meer moeite doen om verschillende kansspelen te doen en word je niet in verleiding gebracht om ook andere spelen of weddenschappen te doen dan je eigenlijk van plan was. Door de laksere regels van de kansspelwet wordt gokverslaving momenteel niet tegengegaan door verschillende spellen te spreiden. Het Grondwettelijk Hof besluit dan ook dat de wetgeving in strijd is met onze Grondwet.

“In zoverre zij de cumulatie van verschillende aanvullende vergunningen van onderscheiden klassen voor de exploitatie van kansspelen en weddenschappen via een en dezelfde domeinnaam en de daaraan verbonden URL’s niet verbiedt, schendt de wet van 7 mei 1999 op de kansspelen, de weddenschappen, de kansspelinrichtingen en de bescherming van de spelers de artikelen 10 en 11 van de Grondwet,” besluit het Grondwettelijk Hof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here