Nieuws

Chinese smartphone met gebogen scherm komt eraan

Doogee, een Chinese smartphonemaker, werkt aan een toestel met een gebogen scherm. Het toestel wordt volgend jaar gelanceerd.

De bekende Twitteraar EvLeaks heeft zijn handen gelegd op foto’s van een Doogee-toestel. Doogee is een Chinese smartphonemaker die bij ons weinig bekendheid geniet en voornamelijk om zijn budgettoestellen bekend staat. Uniek aan de gelekte beelden is het feit dat het scherm flexibel is. Het toestel van Doogee krijgt hierdoor een gebogen display.

https://twitter.com/evleaks/status/930793218073137153

Volgens EvLeaks heeft het toestel van Doogee een aspectratio van 18,5:9, 6 GB RAM en 128 GB opslagruimte. Verdere specificaties van de smartphone zijn nog niet gekend, al gebruikt het toestel vermoedelijk een oledpaneel. Dat schermtype is immers eenvoudiger te buigen.

[related_article id=”154579″]

Doogee is niet de eerste fabrikant die met een gebogen scherm komt. Enkele jaren geleden rolde zowel Samsung als LG een smartphone uit met een flexibel scherm. De LG G Flex had een kromming over de breedte en kon je platdrukken. De Samsung Galaxy Round had daarentegen een lichte kromming over de breedte. De telefoons werden geen doorslaand succes, waardoor de fabrikanten tegenwoordig weer toestellen met een plat scherm aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business