Nieuws

Duitsland vraagt ouders om kindersmartwatches te vernietigen

Duitsland vindt dat kindersmartwatches ‘ongeautoriseerd zendapparatuur’ zijn. Het land verbiedt daarom de koop van deze horloges.

De Bundesnetzagentur (de Duitse Federal Network Agency) verbiedt de verkoop van smartwatches voor kinderen. Volgens het agentschap kan je de horloges gebruiken om je kinderen en hun omgeving af te luisteren zonder de toestemming van de betrokkenen, wat verboden is in Duitsland. Eigenaars van een kinderhorloge worden gevraagd het toestel te vernietigen.

Het nieuws komt een maand nadat de Noorse consumentenbond ontdekte dat GPS-horloges voor kinderen eenvoudig te hacken zijn. Cybercriminelen kunnen foto’s maken met de toestellen en zelfs de locatiebepaling veranderen. Hierdoor lijkt het alsof je kind zich aan de andere kant van België bevindt, in plaats van bij je in de buurt. De getroffen toestellen werden toen door onder andere Coolblue en Bol.com uit de rekken gehaald.

[related_article id=”219744″]

De Bundesnetzagentur spreekt in zijn bericht echter niet over de securityproblemen van smartwatches voor kinderen. In plaats daarvan heeft het agentschap het uitsluitend over de privacyproblemen die de horloges met zich meebrengen.

“Ouders kunnen deze kinderhorloges gebruiken om te luisteren naar een kind zijn omgeving via een app. We aanzien de horloges als ongeautoriseerd zendapparatuur,” vertelt Jochen Homann, de president van Bundesnetzagentur. “Uit ons onderzoek bleek onder andere dat ouders de horloges gebruikten om lessen van leerkrachten af te luisteren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business