Het officiële Belgische overheidsportaal voor pensioenen krijgt meer mogelijkheden. Gebruikers zullen op de website ook hun toekomstig pensioen kunnen berekenen.

Binnenkort zal je via mypension.be kunnen inschatten welk pensioenbedrag de regering aan je zal uitkeren na het beëindigen van je loopbaan. Federaal minister van Pensioenen Daniël Bacquelaine stelt vandaag een aantal verbeteringen aan het online overheidsportaal voor. Het berekenen van je toekomstige pensioenbedrag behoort tot een van de nieuwigheden die de regering vandaag presenteert. Ter verduidelijking: het berekende bedrag zal geen definitief cijfer zijn. Het gaat om een raming “op basis van de huidige loopbaan en de huidige wetgeving”, aldus een woordvoerder van minister Bacquelaine.

Op mypension.be kan je sinds vorig jaar al terecht om te controleren wanneer je ten vroegste op pensioen kan gaan, en welk bedrag je uit je aanvullend pensioen mag verwachten. De ambitie is om tegen volgend jaar nog meer en uitgebreidere simulaties op mogelijk te maken. Minister Bacquelain wil dat het dan voor gebruikers mogelijk wordt om na te gaan welke invloed een bepaalde carrièrebeslissing heeft op het pensioenbedrag. Wie bijvoorbeeld vier vijfde of halftijds gaat werken, zou zo kunnen bekijken wat dat in de praktijk betekent voor zijn overheidsondersteuning aan het einde van de rit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here