Nieuws

Elektrische vrachtwagen van Tesla heeft faire prijs

De prijs van de Tesla Semi ligt een stuk lager dan verwacht.

Vorige week onthulde Tesla zijn eerste elektrische vrachtwagen. Tesla gaf je de mogelijkheid om een vrachtwagen te reserveren voor 5.000 dollar, maar liet de uiteindelijke kostprijs nog niet weten. Nu is de prijs van het voertuig wel bekend. Het prijskaartje van de Tesla Semi ligt een stuk lager dan analisten verwachtten.

Je kan de Tesla Semi in drie varianten kopen. Het goedkoopste model heeft een bereik van 500 kilometer en kost 150.000 dollar, terwijl je aan een voertuig met een bereik van 800 kilometer 180.000 dollar kwijt bent. Wie 200.000 dollar voor een vrachtwagen over heeft, krijgt de Founders Series met de beste specificaties.

[related_article id=”220483″]

Met deze prijzen is de Tesla Semi duurder dan een traditionele vrachtwagen, maar het verschil is een stuk kleiner dan wat analisten verwachtten. Bovendien haal je het verschil in aankoopprijs er na verloop van tijd weer uit doordat elektriciteit goedkoper is dan brandstof. Tesla schat dat je na het rijden van 1,6 miljoen kilometer 250.000 dollar hebt uitgespaard.

Hoe Tesla erin slaagt om de Semi aan zo’n scherpe prijs aan te bieden, blijft voor velen een raadsel. Er werd immers door sommigen geschat dat de 1 MWh-batterij alleen al 400.000 dollar zou kosten. Met de interessante prijs heeft Tesla alvast een hoop bedrijven naar zijn voertuig gelokt. Het Canadese bedrijf Loblaws heeft een grote reservatie geplaatst en Walmart laat weten dat hij eveneens de Semi’s zal testen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business