Nieuws

Nieuwe Windows-functie: synchroniseer foto’s van gsm met pc

Beelden synchroniseren van je smartphone naar Windows is niets nieuw. Dat kan al met OneDrive, maar nu ontwikkelt Microsoft een soort AirDrop voor zij die de cloud niet gebruiken.

Microsoft werkt aan een app (genaamd ‘Companion’) voor Android en iOS waarmee gebruikers snel foto’s en video’s kunnen uitwisselen met Windows 10. Dat heeft de Italiaanse blog Aggiornamenti Lumia ontdekt. Eens je een barcode hebt gescand op je smartphone, wordt het zo kinderspel om je mobiele mediabibliotheek automatisch te deponeren in de Foto’s-app op Windows 10.

Het automatisch importeren van foto’s is al even mogelijk via OneDrive. Ook andere clouddiensten (zoals Google Drive) voorzien zo’n functionaliteit, maar Companion zou zich richten op mensen die liever niet naar de cloud verhuizen. Je kan het dus eerder zien als een soort AirDrop tussen smartphones (Android en iOS) en Windows-devices, specifiek voor mediabestanden.

De bijgewerkte Foto’s-App is al beschikbaar voor mensen in de Fast Ring van het Windows-Insidersprogramma. Die bevat nog enkele andere nieuwe snufjes; zo kan je voortaan je favoriete foto’s vastpinnen en opleuken met stickers, effecten en filters. De Companion-app voor iOS en Android is wel nog niet te installeren.

Smartphone koppelen

[related_article id=”220263″]

Wanneer de app te downloaden zal zijn, is nog niet duidelijk. Microsoft lijkt alvast steeds meer in te zetten op de verbinding tussen smartphones en pc’s. Zo is er sinds de Fall Creators Update een specifiek instellingenmenu eraan gewijd. Ook werkt Microsoft in een nieuwe testversie aan een andere AirDrop-variant door middel van bluetooth en die zich niet beperkt tot foto’s en video’s. Met Windows Near Share wordt het binnenkort mogelijk om snel bestanden uit te wisselen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business