Nieuws

Samsung patenteert handpalmdetectie

Kunnen we binnenkort smartphones ontgrendelen met behulp van onze handpalmen?

Samsung heeft een patentaanvraag ingediend voor handpalmdetectie. De Koreaanse smartphonemaker wil de technologie inzetten in plaats van beveiligingsvragen. Wanneer je je wachtwoord bent vergeten, gebruik je je handpalm om je te identificeren. Met behulp van bijkomende vragen waarop je antwoord moet geven, verzekert Samsung zich ervan dat je de juiste persoon bent.

Handpalmdetectie werkt met behulp van een camera die de unieke lijnen op je hand detecteert. Net zoals bij een vingerafdrukscanner worden deze lijnen gebruikt om een unieke identificatiemethode te creëren.

[related_article id=”214292″]

In de patent spreekt Samsung slechts over het herstellen van wachtwoorden. Met behulp van een dieptesensor kan de smartphonemaker de technologie echter veilig genoeg maken om handpalmdetectie in te zetten voor het ontgrendelen van smartphones. Samsung zou op deze manier de keuze van ontgrendelingsmethodes kunnen uitbreiden. De Samsung Galaxy S8 is al voorzien van een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning.

Fabrikanten vragen vaak patenten aan voor technologieën waarin ze geïnteresseerd zijn, zonder dat ze deze technologie uiteindelijk gebruiken. Bovendien staan ze vaak nog maar aan het begin van de ontwikkeling van dergelijke ideeën. De kans is dan ook klein dat de Samsung Galaxy S9 handpalmdetectie zal bevatten. Wel biedt deze patent een unieke kijk in de vele ideeën die Samsung heeft om zijn toestellen te innoveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business