Nieuws

Qualcomm onthult Snapdragon 845 voor smartphones van de toekomst

Qualcomm laat de wereld kennis maken met de chip die je volgend jaar in alle toptelefoons met Android terugvindt: de Snapdragon 845.

Qualcomm licht het doek van zijn nieuwste premiumchip. De processor die je binnenkort in de vlaggenschepen van diverse fabrikanten zal terugvinden luistert naar de naam Snapdragon 845. De chip volgt de huidige Snapdragon 835 op als het topstuk in de portfolio van Qualcomm. Qualcomm stelde de chip officieel voor tijdens zijn jaarlijkse Technology Summit.

[related_article id=”220139″]

Dat het bedrijf met een opvolger voor de Snapdragon 835 voor de dag zou komen, was algemeen bekend. De chipbakker houdt een vast tempo aan waarbij het in het najaar geleidelijk aan informatie loslaat over zijn nieuwste topchip. Die processor duikt dan het jaar daarna op in de meeste premiumtelefoons die Android draaien. Het valt te verwachten dat de Snapdragon 845 verbeteringen op het vlak van prestaties, autonomie en grafische verwerking kan voorleggen. Hoe goed die verbeteringen zijn, houdt Qualcomm nog even voor zich. Aangezien er het afgelopen jaar geen baanbrekende innovaties in processortechnologie zijn gemaakt, zullen die verbeteringen waarschijnlijk eerder bescheiden zijn. Verder kan je ervan uitgaan dat de processor gebruik zal maken van Qualcomms nieuwste netwerkmodem, de X20. Deze supersnelle modem haalt snelheden tot 1,2 gbps per seconde op het mobiele netwerk.

Qualcomm heeft alleen nog maar de naam onthult van de chip. Normaal gezien zal de chipbakker vandaag meer details vrijgeven, tijdens de conferentie die momenteel plaatsvindt.

Update: het originele artikel meldde foutief dat de X20-modem ook al in de Snapdragon 835 zat. Dat is ondertussen verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business