Nieuws

Eerste 5G-specificatie is klaar

Verschillende technologiebedrijven en –experts werkten samen aan een nieuwe standaard voor mobiel internet. De specificaties zijn een half jaar vroeger dan verwacht klaar.

De 3GPP – de organisatie die mobiele standaarden beheert – heeft de eerste 5G-specificatie goedgekeurd. Algemene 5G-richtlijnen zouden normaal gezien pas volgende zomer gelanceerd worden, maar de organisatie heeft de specificatie nu al klaar. Mobiele operators en hardwarefabrikanten kunnen nu aan de slag gaan met de specificatie om de eerste 5G-producten uit te brengen.

[related_article id=”180766″]

5G

De 5G-standaard bevat een enorm breed spectrum gaande van 600 en 700 MHz tot en met 50 GHz. De exacte details van de specificatie zijn jammer genoeg nog niet bekend. De 3GPP publiceert deze gegevens later deze week.

Een specificatie staat nog niet onmiddellijk gelijk aan 5G-producten, maar is wel een grote stap in de goede richting. Bedrijven hebben immers een algemene standaard waar ze naar toe kunnen werken. De eerste producten die van 5G gebruik maken, worden in de loop van volgend jaar al verwacht.

België

Onder andere Proximus en Telenet werken al enige tijd aan een 5G-netwerk. Proximus zette vorig jaar een grote stap richting een 5G-netwerk en werkt samen met Huawei om het netwerk in België volledig op poten te zetten. Telenet rolde samen met ZTE in oktober een innovatiecentrum rond 5G uit. Het telecombedrijf denkt dat een 5G-netwerk in 2020 klaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business