Nieuws

Binnenkort kan je je medisch dossier online raadplegen

De Belgische overheid bereidt de lancering voor van een online platform waarop je je medische gegevens zal kunnen bekijken. De website moet dit kwartaal nog beschikbaar zijn.

Wie zijn medisch dossier wil inkijken, zal dat binnenkort ook via de computer kunnen doen. De Belgische overheid legt de laatste hand aan ‘The Personal Health Viewer’, een webtool die dat mogelijk zal maken. Dat gaf minister van Volksgezondheid Maggie De Block te kennen in een interview op Radio 2. De overheid streeft ernaar om de website nog dit kwartaal te lanceren, wat betekent dat je eind maart je gezondheidsgegevens online zal kunnen opvragen.

[related_article id=”220605″]

Wie op dit moment zijn medisch dossier wil raadplegen, moet daarvoor een afspraak maken met een huisarts. Het toekomstige online platform zal de raadpleging vereenvoudigen. Het platform wordt momenteel getest in beperkte kring met het oog op de naderende lancering. Het platform maakt het niet alleen mogelijk om gegevens te bekijken. “We gaan ook de mogelijkheid geven om zaken toe te voegen die er volgens de patiënt ook bij moeten staan,” aldus minister De Block. “Je kan ook zelf kiezen of het dossier gedeeld wordt met andere zorgverstrekkers.”

Op termijn wil minister De Block ook ‘M-Health’-toepassingen ondersteunen op het online platform: digitale applicaties die gezondheidsaspecten kunnen meten zoals je hartslag of je insulineniveau. De Personal Health Viewer is een nieuwe stap in de digitalisering van de overheid, waarbij je steeds meer services online kan vinden. Een maand geleden nog kondigde de overheid aan dat het burgers de mogelijkheid gaf om hun toekomstig pensioen te berekenen via mypension.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business