Steeds meer IoT-toepassingen laten je toe om in huis een dialoog te voeren. Ook de Symbio kan bediend worden met stemcommando's.

Toshiba heeft de Symbio aangekondigd, een beveiligingscamera die bediend kan worden met stemcommando’s. Naast het opnemen van beelden kan hij ook geluiden detecteren en bewaren.

 

De Symbio is in staat om met zijn groothoeklens beelden op te nemen aan een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. In de Symbio zitten daarnaast ingebouwde bewegingssensoren zodat een video-opname meteen start wanneer er verdachte bewegingen worden opgemerkt. Die beelden worden daarop rechtstreeks gestreamd op een smartphone. Als de geluidssensoren bijvoorbeeld het geluid van een rookmelder oppikt, wordt er een melding naar een telefoon gestuurd.

Dankzij Alexa kan hij gekoppeld worden aan andere IoT-apparaten in het huis, zoals sensoren en huishoudelijke apparaten. Je kan hem ook verbinden met een smartphone zodat er met elkaar gesproken kan worden.

Wanneer hij beschikbaar is en voor welke prijs, is nog niet duidelijk. Mogelijks komen we dat later op de dag te weten, op de CES-beurs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here