Nieuws

Linksys presenteert gamingrouter voor Xbox One

De WRT32XB kleurt groen door de samenwerking met Xbox, maar ook andere consoles krijgen een lagere ping tijdens het gamen.

Linksys blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Om dat te vieren heeft de fabrikant tijdens de technologiebeurs CES in Las Vegas een nieuwe versie van haar WRT32X-router gepresenteerd. De WRT32XB bevat dezelfde specificaties als zijn voorganger, maar is overgoten met een Xbox-sausje zodat het gamingverkeer van die console voorrang krijgt. Dit zou resulteren in minder lag en een lagere ping.

[related_article id=”221992″]

De WRT32XB is een triband-router met dual core 1.8 GHz processor die zijn concurrenten de loef wil afsteken met zijn Killer Prioritization Engine. Dit systeem herkent als je gamet op je systeem en geeft je gamingverkeer voorrang op andere bedrade en draadloze verbindingen. Volgens Linksys zorgt dit ervoor dat de ping op je console op piekmomenten tot 65% lager zou liggen.

Niet enkel Xbox One

Voordien was dit al mogelijk op computers, maar de nieuwe uitvoering van de WRT32X brengt deze functionaliteit eveneens naar de Xbox One. Ook al kleeft er een Xbox-etiket op de doos, dat betekent niet dat enkel liefhebbers van de Microsoft-console in de watten worden gelegd. De firmware van de router is geüpdatet zodat ook andere consoles (zoals de Playstation 4 en Nintendo Switch) of smartphones kunnen genieten van een verlaagde ping.

Naar verwachting komt deze router in februari op de markt in de Verenigde Staten voor een adviesprijs van 299,99 dollar. Prijzen en beschikbaarheid voor de Benelux worden op een later tijdstip bekendgemaakt. De wereldwijde uitrol van de softwareverbeteringen staat gepland voor dit voorjaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business