Nieuws

Samsung onthult de Galaxy S9 op het MWC in februari

Als Samsung hetzelfde stramien van de vorige jaren volgt, ligt hij vanaf maart of april in de winkels.

Samsung licht het doek van de Galaxy S9 in februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Dat heeft de directeur van Samsungs mobiele divisie, Koh Dong-jin, gezegd tijdens een persconferentie op de elektronicabeurs CES, zo schrijft ZDNet.

Een specifieke datum gaf hij niet, maar de beurs vindt eind februari plaats, van 26 februari tot 1 maart. Voordat de beurs open gaat houden bedrijven al persconferenties op 25 februari. De onthulling zal dus op één van deze dagen plaatsvinden.

Evolutie, geen revolutie

De Galaxy S9 – vermoedelijk met een grotere Plus-variant – volgt de S8 en S8 Plus op. Die werden vorig jaar in maart aangekondigd op een apart Samsung-evenement in New York. Een maand daarna ving de verkoop aan. Hoogstwaarschijnlijk zal het toestel dus binnen enkele maanden in de rekken verschijnen. Nochtans meldde Evleaks dat Samsung de Galaxy S9 tijdens het CES zou tonen, maar deze deadline wordt nu een tweetal maanden verschoven.

[related_article id=”221186″]

Over de Samsung Galaxy S9 is nog niet veel bekend, maar de geruchtenmolen draait op volle toeren. Vorige maand zou er een 360­°-render gelekt zijn waaruit we enkele details van het vlaggenschip kunnen afleiden. Op die render wijkt het toestel nauwelijks af van het ontwerp van zijn voorganger. De smartphone zou een 5,65-inchscherm hebben, waarbij de audiojack en Bixby-knop op zijn vertrouwelijke plaats blijven. Naar alle verwachting zal zijn SoC geüpgraded worden naar de nieuwere, krachtigere Snapdragon 845.

De vingerafdruksensor heeft wel – volgens de render – een nieuwe plaats gekregen: onder de camera. De scanner zit nu op een heel ongemakkelijke locatie naast de camera, wat tijdens onze recensie heel wat frustraties opwekte. Nog steeds zou Samsung geen dubbel camerasetje verwerken in zijn premiumtelefoon. Mogelijks behoudt het Koreaanse bedrijf deze eer voor de Note-reeks.

[related_article id=”218478″]

Plooibare smartphone

Koh Dong-jin meldde ook dat we volgend jaar de allereerste opvouwbare smartphone van Samsung mogen verwachten. Vorig jaar zei hij nochtans dat die dit jaar nog in de rekken zou verschijnen. Vermoedelijk zou deze smartphone Galaxy X heten en zou Samsung hiermee een slimme telefoon en tablet in één model willen uitbrengen, zodat het toestel zowel met een half als volledig scherm functioneel zou zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business