security center G Suite

Security Center is beschikbaar voor gebruikers van Google G Suite. De tool verzamelt en analyseert data over de beveiliging van bedrijfsdata.


 
Google kondigt een nieuwe security-tool aan voor G Suite: Google Security Center. De applicatie is toegespitst op analytics: het zal data verzamelen en analyseren, om op basis van de resultaten aanbevelingen te doen over de bescherming van je gegevens. Het bedrijf rolt de functie binnen enkele dagen uit.
 

Samen

 
Security Center brengt de diverse parameters van cybersecurity samen op één dashboard, waardoor administrators en IT-verantwoordelijken een compleet overzicht hebben over de staat van beveiliging. Dat moet het identificeren van mogelijk bedreigingen eenvoudiger maken, en het implementeren van best practices versnellen.
 
Google heeft het afgelopen jaar een sterkere klemtoon gelegd op de bescherming van data voor zijn suite van productiviteitsapps. Deze zomer lanceerde het ook al geavanceerde phishingbescherming en een Data Loss Prevention(DLP)-functie voor Google Drive.
 
Gebruikers van G Suite zullen binnen enkele dagen toegang krijgen tot security center binnen de admin console van het cloudplatform. Verdere instructies voor het gebruik van de tool voorziet Google in een online webpagina.