Nieuws

Samsung wil camera onder je scherm stoppen

Met een geperforeerd scherm denkt Samsung een betere oplossing te hebben dan de 'notch' van de iPhone X.

Samsung was de voorbije jaren één van de voortrekkers in het elimineren van schermranden op zijn smartphones. Een nieuw patent toont hoe het de camera onder het scherm wil verhuizen om die randen nog verder te verdringen.

Het is duidelijk een trend in het hele smartphonelandschap: hoe meer scherm, hoe beter. Samsung is er al in geslaagd om zijn bezels te beperken tot twee smalle stroken boven- en onderdaan zijn smartphones dankzij het aflopende scherm. De fysieke navigatieknoppen werden gedumpt en de vingerafdruksensor verhuisde naar de achterkant van het toestel. De frontcamera en andere sensoren zorgen evenwel voor een uitdaging, zoals de beruchte ‘notch’ op de iPhone X bewijst.

Sinds kort staat de technologie op punt om een vingerafdruksensor onder het scherm te verwerken, en Samsung hoopt nu hetzelfde te kunnen doen met de camera en overige sensoren. Een nieuw patent van de fabrikant beschrijft een smartphone met een scherm dat de volledige voorkant van het toestel vult. Hier en daar zijn evenwel uitsparingen gelaten in het schermpaneel waar de sensoren en camera kunnen doorkijken.

In plaats van die ene grote uitsparing op de iPhone X, opteert Samsung voor meerdere kleine uitsparingen. Dat lijkt in eerste instantie minder opzichtig, maar is mogelijk ook een grotere uitdaging voor ontwikkelaars om hun apps rond te ontwerpen. Wij durven wedden dat de meeste applicaties zullen worden uitgerust met zwarte randen boven- en onderaan, waardoor het voordeel van de extra schermruimte teniet wordt gedaan.

Of het geperforeerde smartphonescherm van Samsung ooit het levenslicht ziet is momenteel onduidelijk. Voorlopig blijft het idee beperkt tot een patentaanvraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business