Nieuws

Office 2019 werkt enkel op Windows 10

Wie met Office 2019 wil werken op een oudere versie van Windows, zal een beroep moeten doen op de cloud. Microsoft beperkt de vaste licenties tot Windows 10.

Microsoft heeft een update gegeven over Office 2019, de upgrade voor zijn kantoorpakket die het in de tweede helft van 2018 zal lanceren. De programma’s zullen enkel te installeren zijn op een pc met Windows 10. Specifieke laat Microsoft weten dat de software enkel op Windows 10 en de volgende uitrol van Windows Server te gebruiken zal zijn.

Extra argument

Een specifieke verklaring voor die beperking geeft het bedrijf niet, maar vanuit een commercieel standpunt zijn er duidelijk voordelen te ontwaren. Consumenten krijgen er een argument bij om hun oude pc in te ruilen voor of up te graden naar een model met Windows 10 . Je kan tot nader orde nog altijd gratis upgraden als je een clean install uitvoert.

Voor bedrijven wordt een Office 365-abonnement weer een stuk aantrekkelijker als ze hun oude toestellen up-to-date willen houden. Clouddienst Office 365 laat wel toe om recente versies van het Office-pakket op oudere versies van Windows te draaien. Microsoft werkt hier immers niet met periodieke upgrades om de zoveel jaar; nieuwe functies worden zodra ze uitvoerig getest zijn meteen naar Office 365 uitgerold.

Uitzondering

Microsoft past uitzonderlijk ook een ander ondersteuningsperiode toe voor: het Office 2019-pakket zal 5 jaar standaard-ondersteuning genieten, en daarna twee jaar verlengde ondersteuning voor bedrijven in plaats van de normale vijf jaar. Het bedrijf stelt dat het deze verandering maakt om de ondersteuningsperiode in lijn te brengen met die van Office 2016. Microsoft spreekt over een “uitzondering”, dus het lijkt er niet op dat het dit ook voor volgende upgrades zal hanteren.

Previewsversies van Office 2019 zullen in de komende maanden beschikbaar zijn. Het Office-pakket bevat de gekende klassiekers Word, Excel en PowerPoint. Opvallend is dat ook Skype for Business nog altijd van de partij zal zijn, ondanks het feit dat Microsoft heeft aangekondigd dat het de app wil uitdoven ten voordele van Teams.

Naast het Office 2019-nieuws maakte Microsoft ook bekend dat het de ondersteuning van oude versies van Windows 10 met zes maanden verlengd voor Enterprise en Education-versies. Het moet bedrijven en instellingen de tijd geven om hun computers te upgraden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business