Nieuws

Samsung ziet toekomst in flexibele OLED en Bixby

Bij het tonen van zijn jaarresultaten kijkt Samsung eveneens vooruit. Het bedrijf wil zich dit jaar voornamelijk focussen op flexibele OLED en Bixby, zijn digitale assistent.

Samsung kan uitstekende resultaten voorleggen voor 2017, met een sterke groei van zijn scherm- en semiconductorafdelingen. De hoge verkoopcijfers van deze afdelingen compenseren de achteruitgang in het verkoop van consumentenelektronica. Hierdoor is de totale verkoop van Samsung 1,19 keer zoveel als vorig jaar. Om dergelijke resultaten te blijven neerzetten, voorspelt Samsung welke technologieën het het komende jaar goed zullen doen. Het bedrijf spreekt verrassend genoeg voornamelijk over flexibele OLED en Bixby.

Om ervoor te zorgen dat zijn omzet blijft groeien, focust Samsung zich op zijn schermindustrie. Het bedrijf wil de winst van zijn high-end LCD-displays verbeteren en hard inzetten op flexibele OLED-panelen. Deze laatste technologie klinkt als iets dat veel mensen willen hebben, zonder dat ze nadenken over de nadelen van zo’n schermen. Zeker de eerste generatie van deze schermen zal een hoop nadelen hebben, waardoor de adoptie van flexibele OLED’s waarschijnlijk maar traag op gang zal komen.

Een andere technologie waar Samsung hoge verwachtingen van heeft, is zijn digitale assistent Bixby. Het bedrijf wil verder inzetten op IoT en AI en aanziet Bixby als de ideale lijm tussen al zijn producten. Of consumenten daadwerkelijk op meer toestellen met Bixby-integratie zitten te wachten, laten we verder in het midden. De grootste vraag is hoe Samsung winst wil maken aan Bixby. Tot nu toe levert het bedrijf de digitale assistent gratis bij toestellen zoals de Samsung Galaxy S8. Het jaar moet uitwijzen of Samsung Bixby rendabel kan maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business