Nieuws

Firefox 59 stuurt minder informatie over gebruikers naar websites

Mozilla vermindert de hoeveelheid persoonlijke data van gebruikers die Firefox 59 doorstuurt naar websites tijdens het surfen.

Firefox 59 vermindert de hoeveelheid informatie over gebruikers die wordt doorgestuurd naar websites. Het gaat daarbij over gegevens die worden gebruikt om te bepalen van welke website een gebruiker afkomstig is op het moment dat deze een website bezoekt.

Weten vanwaar bezoekers komen

Een webbrowser stuurt gegevens over de laatst bezochte website door naar iedere website die de gebruiker bezoekt. Dat gebeurt in de vorm van een referrer value, een webadres.

De referrer value helpt websites om te begrijpen vanwaar de bezoekers komen en via welke andere websites ze bij hen terechtkomen. Het probleem is dat deze webadressen mogelijks persoonlijke data van gebruikers bevatten. Sommige websites verzamelen en verkopen deze informatie.

De oplossing

Om te genieten van meer anonimiteit op het internet, past Mozilla de private browsing mode van Firefox 59 aan. Vanaf nu wordt de referrer value in deze mode herwerkt vooraleer die wordt doorgestuurd naar de website die de gebruiker bezoekt.

In plaats van het gehele webadres door te sturen als referrer value, wordt in Firefox 59 de overbodige informatie uit dit webadres geknipt. Enkel de domeinnaam wordt doorgestuurd naar de website. Op die manier voorkomt Mozilla dat gegevens van gebruikers worden gelekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business