In 2019 komen de eerste smartphones met 5G-ondersteuning op de markt. Deze toestellen zullen gebruikmaken van de Qualcomm Snapdragon X50-chip.

In 2019 komen de eerste smartphones met 5G-ondersteuning op de markt. Een handvol telefoonfabrikanten maakten hun plannen bekend om  tegen volgend jaar toestellen met de Snapdragon X50-modem van Qualcomm op de markt te brengen. Een jaar later dan gepland.

In totaal brengen 19 fabrikanten volgend jaar 5G-compatibele toestellen uit. Onder meer HTC, LG, Nokia en Sony bieden tegen dan smartphones aan die gebruik maken van de snelle Snapdragon X50-chip.

Later dan verwacht

Het feit dat zoveel telefoonfabrikanten zich inzetten voor de ondersteuning van de 5G-chip, is een positief teken. Toch is het voorlopig wachten op een wijdverspreide 5G-dekking. De meeste deskundigen stellen dat een uitgebreide ondersteuning voor 5G pas in 2020 mogelijk is.

Qualcomm introduceerde de Snapdragon X50, die snelheden tot 5 Gbps mogelijk maakt, in 2016. Op dat moment hoopte het bedrijf dat toestellen met die chip tegen 2018 beschikbaar zouden zijn. Dat is niet gelukt.