Nieuws

Hackers draaien Linux op de Nintendo Switch

De hackersgroep fail0verflow draait Linux succesvol op de Nintendo Switch door een fout in de Nvidia Tegra X1-chip.

Het is mogelijk om Linux op de Nintendo Switch te draaien. De Hackersgroep fail0verflow heeft succesvol het open source besturingssysteem op de console aan de praat gekregen. Volgens de hackers zal Nintendo het probleem niet kunnen oplossen met firmware-updates.

Fout in Nvidia Tegra

De hackersgroep vond een mogelijkheid om de boot ROM op de Nvidia Tegra X1-chip te omzeilen. Die chip bevat de instructies die nodig zijn om de console correct op te starten. Door de boot ROM op de chip te omzeilen kan een ander besturingssysteem worden opgestart.

Als de Nintendo Switch wordt opgestart, wordt de boot ROM ingelezen. Volgens fail0verflow is het installeren van een gemodificeerde chip niet nodig om de boot ROM te omzeilen. Op de foto is duidelijk zichtbaar dat de hackersgroep een manier gevonden heeft om in de rechterzijde van de Nintendo-console, op de plaats van de rechter Joy-Con, iets in te pluggen.

Hardware-aanpassing nodig

Volgens fail0verflow is het onmogelijk voor Nintendo om het probleem in de toekomst op te lossen zonder het uitvoeren van hardware-aanpassingen. Het aanpassen van de boot ROM met een software-update is niet mogelijk. De enige oplossing is Nvidia vragen om nieuwe Tegra X1-chips te ontwikkelen die het onmogelijk maken om de boot ROM te omzeilen.

Voorlopig is het nog niet bekend hoe de hackersgroep Linux op de console laat werken. Als de groep besluit om deze methode vrij te geven, opent dat veel nieuwe mogelijkheden voor hackers en programmeurs. Het maakt het ook mogelijk om illegale versies van games te spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business